https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/august/gigtprim.jpg
Træning og kost

Av, min krop!

13. august 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Du behøver ikke være Metusalem selv for at være plaget af gigt. Muskel- og skeletsygdommen er den mest udbredte, kroniske sygdom i Danmark. Og masser af unge er ramt.

Kært barn har mange navne. Og det har de knapt så kære åbenbart også. Der er f.eks. 200 forskellige gigtsygdomme at 'vælge' imellem, og dét gør 700.000 danskere ganske modvilligt. Så mange danskere lider nemlig af gigt … det svarer til hver 8.dansker.

Unge rammes også!
Og nej, det er ingen gammelmandssygdom. Mere end hver tiende i aldersgruppen 25-44 år er ramt, og blandt de 45-66-årige går det ud over hver femte. Selv børn rammes af gigt … og en del af dem må leve med sygdommen resten af livet. Mange gitplagede behandles med medicin, og en hel del kaster sig ud i forsøg med diverse kosttilskud og naturlægemidler i håb om at komme smerten til livs.

Helle for hyben!
En af mere alternative muligheder kunne fx være hyben, der er navnet på frugten hos roser. Den har gennem tiden fået æren for en hel del ting og menes at kunne være godt for - eller rettere mod - blodpropper, forkølelse, dårlig fordøjelse, urinvejsinfektioner, halsbetændelse - og altså gigt. I det hele taget skulle den lille frugt være godt for dit immunforsvar, og undersøgelser antyder en vis form for gavnlig effekt, også selvom frugten ikke hjælper på smerterne.

Smør dine led indenfra!
Så døjer du med gigt eller begyndende svage led, kan du jo forsøge dig med hyben i pulverform. FUTURA Hyben + C-vitamin. Specialbehandlede hyben af høj kvalitet - lige til at drysse over maden eller røre op i varmt vand som en god kop te. For 80 kr får du 16 breve, så det er da værd at forsøge sig med. Måske tager det bare lidt af dine smerter…?

Læs mere om produktet her!

"Hold dig ung med grøn te!"

"Kalium klarer hovedpinen!"

Skal der shoppes? Klik her!

Her er dit horoskop!

Læs også