https://imgix.femina.dk/media/28791e47864f460982792ef7ccc1c2bf.jpg
Træning og kost

8 træningsmyter: Sandt eller falsk?

30. juni 2011
af Juliane Olsen, Alive.dk
foto: all over press
Der hersker mange myter om, hvad der er gavnligt, når du motionerer – bliv klogere her

Skal det gøre ondt før det gør godt? Forebygger udstrækning skader? Skal du holde igen med vægtene for ikke at komme til at ligne Arnold Schwarzenegger? Alive.dk har talt med personlig træner Anne Bech, der er fast ekspert hos Go' Morgen Danmark på TV2, for at blive klogere på den bedste træning.

- De fleste motionister sætter barren for højt og har for høje forventninger, når de går i gang med motionen. Start stille ud. Det skal nok gå rigtigt hurtigt med resultaterne, hvis din krop får tid, siger personlig træner Anne Bech til Alive.dk.

Hun gør her op med de største myter omkring det at træne:

Udstrækning forebygger skader
Teoretisk set nej. Men man skal ikke underkende effekten af udstrækning. Hvis du træner og ikke strækker ud, så er du mindre bevægelig næste dag. Du vil ikke føle dig veloplagt, hvis du ikke har strækket ud. Manglende udstrækning giver ikke direkte skader, men det slider på kroppen.

Gør det ondt - gør det godt
Nej, det er ikke meningen, at du skal føle, at du er blevet tævet med et bat. Du må godt føle dig brugt, men det er også en anden ting.

Når jeg har brugt 30-45 min. I træningslokalet, så kan jeg slappe af resten af dagen
Nej, du forbrænder langt færre kalorier, end du tror. Det tager en god times tid at forbrænde ordentligt igennem, så den hellige grav er ikke velforvaret.

Du kan punktforbrænde fedt
Du kan ikke slanke, men blot forme et område.

Drik proteindrik efter træningen
Det kommer an på hvilken form for træning, du går ind på, om du har brug for drikken. Et velafbalanceret måltid er dog langt bedre for, at dine muskler kan restituere.

Motion med lav intensitet forbrænder fedt
Du forbrænder flest kalorier ved at træne i højt tempo og sådan er det. Så bare fyr den af.

Vægtskalaen viser dine resultater
Det kommer altid an på hvilken slags træning du dyrker, men du skal helst kunne se en effekt på vægten.

Kvinder kommer til at ligne bodybuildere af at løfte vægte
Det er ikke på grund af, at ens krop vokser i størrelse eller, at man får store overarme, at man skal være nervøs for vægtløftning. Det skal du bruge meget energi og tid på før du opnår det resultat.

Læs også