https://imgix.femina.dk/media/5141f34cfa844005a4de40a386695209.jpg
Træning og kost

8 økologiske must-buys

29. september 2010
af Karen Pallisgaard
Foto: iStockphoto
Ville du egentlig gerne have hele dit køleskab fyldt op med økologiske varer, men har ikke råd til det? Så se her, hvilke produkter, du bør vægte højest at shoppe økologisk

1. Kød
Det smager af mere, du slipper for rester af antibiotika, gensplejset foder, farvestoffer og konserveringsmidler, og du får flere omega-3-olier end dårligt fedt, fordi fritgående dyr i sagens natur har bevæget sig mere. Og så får du selvfølgelig også en sundere samvittighed af at vide, at dyrene har gået frit og ikke er blevet dårligt behandlet, inden de ender på din tallerken.

2. Æg
Her gælder det samme princip. Fritgående høns er ikke proppet med pesticider og antibiotika og hvad som helst, som burhøns er det.

3. Salat
Salat tiltrækker mange insekter og snegle, når den gror, så derfor bruger man kunstige vækstmidler for at få den flottere. Og ja, nok er det nemt at købe færdigblandede salatblade i en pose, men vær lige sikker på, at de ikke er vasket i vand tilsat klorin for at holde sig friske og knasende … Køb i stedet hele økologiske salathoveder, og vask dem selv.

4. Jordbær
og andre frugter med spisbar skal som f.eks. druer og æbler bør indtages økologisk. Ikke-økologisk frugt er som oftest pesticidsprøjtet, og det er ikke altid lige til at få af, selvom du vasker dem. Særlig jordbær er svære at vaske ordentligt rene.

5. Mælk
De hormoner og den medicin, som køerne får, finder også vej til mælken på karton. Derudover indeholder øko-mælk meget mere omega-3 og omega-6, fordi køerne har spist græs.

6. Yoghurt
er fyldt med sunde, levende bakterier, og de skal selvfølgelig helst være af prima kvalitet. Det er den økologiske yoghurt, fordi den er fri for antibiotika og hormoner, og så indeholder den mindre fedt.

7. Tomater
Økologisk dyrkede tomater indeholder et højere niveau af vitaminer og sunde plantestoff er end ikke-økologiske.

8. Broccoli
Det har vist sig, at økologisk broccoli kan være med til at forebygge diverse cancerformer, så gnav du løs i den.

RELATEREDE LINKS:

Marianne Tromborg makeup
https://imgix.femina.dk/legacy/media/e475cbb08a0c49bd945377ca08c02630.jpg

Læs også