https://imgix.femina.dk/media/article/arm.png
Træning og kost

8 motivations-tip til motionen

8. december 2014
af Terje Nordberg
Foto: Istockphoto
Jeg har ikke tid ... jeg er for træt ... jeg vil hellere ligge på stranden ... Ja, undskyldningerne for ikke at træne kender du. Se her, hvordan du dropper dem og kommer i gang

Jeg har ikke tid
I nogle tilfælde er det rigtigt. Men ofte ser man, at dem, som har mest travlt, får tid til mest. Ryk træningen op på listen. Du behøver ikke at træne hver eneste dag. To-tre gange om ugen kan alle magte. Planlæg uge for uge.

Jeg er træt
Det er lovligt at føle sig træt efter en arbejdsdag. Men faktisk får du flere kræfter ved at bruge af dem. Din forbedring vil efter kort tid øge din arbejdskapacitet, så du bliver mindre træt.

Jeg fortjener at tage den med ro
Ja, men først når du har fået brugt noget af din energi. Det er svært at komme i gang, når du først har sat dig ned.

Det gør ondt
Nogle smerter er naturlige og kun tegn på, at du har brugt dig selv. Desuden går de over. Kroppen trænger til at tilpasse sig. Start forsigtigt.

Jeg udsætter træningen til næste uge
Vær klar over, at træning er som at gå op ad en rulletrappe, der går nedad. Du skal ikke holde pause ret længe, før det går baglæns. Til gengæld skal der ikke meget til for at avancere. Små skridt fører frem.

Træning er kedeligt
Giv det en chance, og sæt dig ind i, hvordan du træner mest hensigtsmæssigt. Undersøg forskellige muligheder. Måske skal du lave noget helt andet. Lav en træningsaftale med en veninde, det fordobler forpligtelsen. Glem ikke at få variation ind i træningen.

Jeg ved ikke, hvor jeg skal starte
Prøv at finde en aktivitet eller to, som du kan lide. Søg evt. hjælp på nettet eller i fitnesscentret. Find frem til nogle overkommelige mål, som er vigtige for dig. De fleste synes, det er svært
med motivationen, hvis de ikke har et mål med træningen.

Jeg er bange for at træne forkert
Alle kan træne rigtigt og opnå en god effekt. Det er vigtigt at søge vejledning og være åben over for at lære nyt. Kontakt venner eller kollegaer, som er aktive, og søg råd og hjælp.

Læs også