https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/januar/flad-mave-p.jpg
Træning og kost

8 husråd - vejen til en mindre mave

7. januar 2014
af Redaktionen
kilde: <a href="http://www.livestrong.com/article/52919-lose-belly-fat-home-remedies/" target="_blank">Livestrong.com</a> - Foto: Shutterstock
Har fedtet har sat sig fast på maveregionen? Vi har samlet nogle af de bedste råd og guider dig til at bruge de ting, du allerede har derhjemme, for at komme de genstridige ruller til livs.

Har fedtet har sat sig fast på maveregionen, er der flere gode bud på, hvordan du kan slippe af med både håndtag og deller. Og der er god grund til at gøre en indsats overfor netop mavefedtet, for det kan øge risikoen for flere sygdomme som diabetes og hjerteproblemer.

Men det behøver heldigvis ikke være så besværligt, at få styr på mavedellerne. Vi har samlet nogle af de bedste råd og guider dig til at bruge de ting, du allerede har derhjemme, for at komme de genstridige ruller til livs.

> 15 årsager til at du ikke taber dig

1. Sørg for at indtage færre kalorier

Det lyder så nemt, men det betyder faktisk en hel del, hvad vi putter i munden. Hvis du nøjes med at reducere dit kalorieindtag med 500 - 1000 kalorier dagligt, vil du tabe cirka 1 kilo om ugen.

2. Hold dig fra fødevarer der stresser din lever

Ifølge Ann Louise Gittleman, som har forfattet "The Fat Flush Plan" bliver din lever dårligere til at nedbryde fedt, hvis den er stresset. Så skær ned på kulhydrater, sukker, koffein og sodavand.

3. Drik tranebærsaft eller juice.

Udover at have en gavnlig effekt mod blærebetændelse, kan tranebærsaft reducere fedtdepoterne.

> Vitaminer fra A-Z - lær at forstå dine vitaminer

4. Fisk er sundt!

Og så er det altså også en soldat i kampen mod mavefedtet. Spis enten fiskeolie eller sørg for at spise fed fisk som makrel eller laks flere gange om ugen.

5. Spis Gammalinolensyre eller konjungerede linolsyrer

Du kan finde det i mange forskellige fødevarer, blandt andet mælkeprodukter, olivenolie, solsikkeolie, jordnødder og græskarkerner.

6. Omega-9 fedtsyrer

Steg eventuelt i olivenolie, så du får omega-9 fedtsyrer i din kost. Omega-9 fedtsyrer kan du også få fra solsikkeolie, avokadoer og macadamianødder.

7. En smule citron eller limesaft i varmt vand

Det kan være med til at skylle fedtet ud af kroppen. Og sørg for at være hydreret, for dehydrering kan reducere leverens evne til at nedbryde fedt.

8. Start hver dag med en smule mælkebøtte te.

Det stimulerer nyrerne til at udskille affaldsstoffer og er endnu en naturlig kilde til fedtforbrænding.

9. De gode krydderier

Du kan krydder din mad med cayennepeber og ingefær. Og skal det være sødt, er kanel og kardemomme gode alternativer.

> Styrk dit helbred med disse krydderier

Læs også