https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1323-sommerkaloriebomber.jpg
Træning og kost

5 sommerkaloriebomber du skal undgå

17. juni 2014
Af Mia Qvist Scheelsbeck, Femina.dk, Aller Media, Foto: Pantherstock 06/17/2014 - 12:15
Læs her, hvordan du kan gøre din sommer meget sundere

Det er sommer og dermed tid til is, drinks, grillmad og andre lækre sager. Men vil du holde bikiniformen, kan det være en god idé at droppe nogle af disse usunde sommerspiser.

Health.com har fået diætist Cynthia Sass til at samle nogle gode alternativer, der gør det lettere for dig at holde den slanke linje gennem sommeren.

1. Drop isen

I sommervarmen kan det være fristende at spise is, men det kan være noget af en kaloriebombe at indtage. En halv liter flødeis kan koste så meget som 800 kalorier, hvilket er dobbelt så meget som et stykke cheesecake.

Derfor kan du i stedet lave en hjemmelavet smoothie og fryse den til små ispinde, lyder rådet fra diætisten. En anden idé er at fryse bananer – dyp dem i græsk yoghurt og krydr dem med kanel og nødder, inden de fryses.

Her får du 10 opskrifter, der giver dig flad mave

2. Drop den fede drink

En pina colada er en lækker sommerdrink, men den indeholder faktisk 600 kalorier svarende til seks dåseøl.

I stedet for at lave den traditionelle pina colada kan du prøve den i en slankere version. Bland rom med ananasjuice, frosne bananskiver, usødet kokosmælk og isterninger. Dermed får du kun 175 kalorier, forklarer Cynthia Sass.

3. Drop lemonaden

Når du skal slukke tørsten i varmen, skal du prøve at holde dig fra saftevand og lemonade, der er proppet med sukker.

Lav i stedet din egen læskedrik, hvor du kan styre, hvad der skal i. Pres frisk citron i en kop (et kvart glas giver dig 50 pct. af dit daglige C-vitamin-behov) og hæld lidt mynteblade, som bidrager med sunde antioxidanter, i. For at søde den kan du bruge lidt frugtjuice i stedet for sukker.

Det giver kun 40 kalorier pr. glas.

Her er fire drikke, der gør dig slank. Få inspiration her

4. Drop de usunde snacks

Hvis du snacker chips og dip inden grillmaden på terrassen, vil du formentlig hurtigt tage nogle kilo på. En håndfuld chips med en god portion dip til kan give dig så meget som 375 kalorier.

Lav i stedet sunde snacks såsom gulerods- og agurkestænger med hummus til. En halv kop hummus lavet af kikærter, hvidløg, citron og olivenolie giver 250 kalorier – men til gæld er der 6 g mættende protein, 7 g fibre, sunde fedtstoffer og antioxidanter i.

5. Drop brødet

Når man griller om sommeren, er det fristende også at smide nogle flutes på den varme grill. Men der er mange unødvendige kalorier i hvidt flute.

Fyld i stedet din tallerken op med lækre salater eller grill nogle store Portobello-svampe. Det giver fibre, antioxidanter, D-vitamin samt protein.

Kilde: Health.com

Læs også