https://imgix.femina.dk/media/article/panthermedia_b29201369_7360.jpg
Træning og kost

5 råd til at holde motivationen i vinterkulden

16. november 2018
Fredag, 16. november 2018 - 13:30 (udgivet første gang november 2015) - af Elisabeth Wille. Redigeret af Anne Bruhn Jørgensen og Charlotte Kobberøe Fink.
Hvis du får sværere ved at overtale dig selv til at løbe en tur, jo nærmere vi kommer vinter, så du er ikke alene. Selv de mest dedikerede motionister kommer mindre ud på løbestierne i de kolde måneder end i de lune. Det viser nye tal fra Idrættens Analyseinstitut. Se her, hvordan du holder fast i dine gode vaner også om vinteren.
Vi kender det alle sammen. Fast besluttede på at vi i dag skal ud på den ugentlige løbetur, lader vi os alligevel i sidste øjeblik friste af sofaen, et varmt tæppe og en god tv-serie. For når det både blæser og regner udenfor, er det ikke altid lige tiltalende at begive sig afsted på en lang løbetur. Vi har fået adfærdsforsker Sille Krukows råd til, hvordan du bevarer motivationen - selv i dårligt vejr! Hvad har den største effekt? At løbe på løbebånd eller at løbe udenfor? Læs svaret her! 1. Giv dig selv et hint Køb løbesko i en larmende farve, og stil dem dér, hvor du tager sko på hver morgen. Så bliver du mindet om dine løbe-ambitioner flere gange dagligt. 2. Bliv set Løb et sted, hvor der er andre mennesker. Vi opfører os nemlig meget anderledes, når folk kan se os. Derfor er der større sandsynlighed for, at du giver den gas, hvis du løber i en populær park, end hvis du løber mutters alene i en skov. 3. Mere vand, mere motion Hav en gennemsigtig kande med vand og et glas vand på dit arbejdsbord, så drikker du mere – og så går du også mere, da du jo så skal oftere på toilettet. Faktisk får du rejst dig næsten dobbelt så mange gange i løbet af en dag. Vil du nøjes med en kortere løbetur? Korte distancer kan også betale sig! 4. Gør det nemt Vi er magelige og spiser helst dét, vi har lige ved hånden. Derfor ender vi ofte med at putte usunde ting i munden, når vi er lækkersultne, også selv om vi har klare intentioner om det stik modsatte. Derfor er det en god idé altid at have sukkerfri og mættende snacks i tasken. Er du mæt og tilpas, har du nemmere ved at overskue løbeturen - og du har mere energi, når du kommer hjem fra arbejde, hvis du ikke har snacket kage og slik hele eftermiddagen. 5. Følg flokken Trækker sofaen stadig? Bed dine venner om at sende en sms hver gang de selv er kommet af sted på en løbetur. Vi mennesker er nemlig flokdyr, og derfor får du lyst til at gøre dét, dine venner gør.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200.jpg

Læs også