
5 gode råd til smagfulde julekager

Foto: Shutterstock
1.
En god småkagedej er en fornøjelse, men varmen fra hænderne kan let gøre dejen blød og klistret. Det kan derfor være en god ide at benytte en røremaskine med en dejspade. Dejen bør ofte hvile i køleskabet før den trilles, formes eller skæres.
> Kom slank igennem julen - følg de 4 trin og drop bekymringerne om jule kalorierne
2.
Brug det rigtige fedtstof for at opnå den korrekte konsistens, sprødhed og smag. Olie kan f.eks. ikke erstatte bagemargarine i bagværk baseret på butterdej, da det er fedtstoffet, som giver den karakteristiske lagdelte struktur. I øvrigt kan OMA Bagemargarine i dejen sikre dig sprøde julesmåkager.
3.
Gør småkagedejen klar i forvejen. Småkagedej kan nemlig opbevares i op til flere uger i køleskabet, hvis du pakker den forsvarligt ind.
4.
Læg ikke julesmåkagerne ned i en kagedåse, før de er helt afkølede. Læg eventuelt et stykke sølvpapir mellem kagedåsen og låget, så det slutter helt tæt. Brug også gerne bage- eller pergamentpapir mellem lagene, hvis der er fyld i eller glasur på småkagerne. Og læg eventuelt et par sukkerknalder ned i kagedåsen, da de suger fugten til sig.
5.
Varm småkagerne i ovnen, hvis de mod al forventning er blevet bløde af at ligge i kagedåsen.