3 sunde fastfoodretter der slanker
Foto: All Over Press
Er du en af de mange danskere, der også elsker at sætte tænderne i en lækker pizza, gabe over en velvoksen burger eller nyde de mange smagsindtryk som thaimad byder på, men samtidig gerne vil holde den slanke linje? Så er der hjælp at hente fra Slankedoktor.dk. For en pizza, en burger eller en omgang thaimad nede fra det lokale take-out sted er i mange tilfælde en af de helt store kaloriefælder.
Så her får du opskrifter på pizza, burger, og thaimad, der alle kan hjælpe dig til at holde den slanke linje.
Pizza Pronto (4 personer)
4 grove pitabrød
8 spsk. pizza tomatsauce
100 g kogt røget skinke
1 squash i tynde skiver
8 cherrytomat, halveret
160 g revet ost 10%
4 tsk. grøn pesto
Fremgangsmåde
1. Læg pitabrødene på en bageplade
2. Smør pizza tomatsaucen på pitabrødene
3. Fordel skinke, squash i tynde skiver og halverede cherrytomater på brødene
4. Drys med revet ost og kom cirka 1 tsk. pesto på hver pizza
5. Bag pizzaerne i ovn ved 180 grader i cirka 15 minutter.
Per portion:
Energi: 357kcal / 1492kJ
Alkohol: 0 gram
Fedt: 9 gram
Kulhydrater: 38 gram
Protein: 25 gram
Kostfibre: 7 gram
Tips
De små pizzaer kan sagtens spises kolde, og de er derfor perfekt til madpakken sammen med en blandet salat eller råkost.
Burger med coleslaw og barbercuefritter (2 personer)
Burger
250 g hakket oksekød, max 7% fedt
Salt og peber
50 g tomat
2 blade salat
2 grovboller med 8 gram fiber per 100 gram
Barbecue pommes frites
250 g kartofler
4 spsk. barbecue sauce
Coleslaw
150 g hvidkål
100 g gulerødder
1 tsk. æbleeddike
1 tsk. sukker
2 dl fromage frais, 0,5%
Fremgangsmåde
Burgere
1. Form kødet til en stor flad bøf.
2. Tørsteg den på en varm pande i cirka 3 minutter på hver side, krydr med salt og peber.
Barbecue pommes frites
1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Vask kartoflerne og skær dem i både.
3. Vend dem med barbecue sauce og steg dem i ovnen cirka 45 til 50 minutter.
Coleslaw
1. Snit hvidkålen og riv guleroden fint.
2. Rør æbleeddike med sukker og fromage frais og smag til med salt og peber.
3. Bland hvidkål og gulerod i dressingen.
Skær tomaten i skiver og skyl salatbladet. Flæk grovbollen og rist den. Læg burgeren sammen med salatblad, bøf, coleslaw og tomatskiver.
Per portion:
Energi: 600kcal / 2510kJ
Alkohol: 0 gram
Fedt: 8 gram
Kulhydrater: 75 gram
Protein: 47 gram
Kostfibre: 11 gram
Tips
Coleslaw giver burgeren et sundt løft i forhold til den traditionelle burger. Når man spiser en burger til aftensmad, er der som regel ikke nok grøntsager i måltidet. Derfor bør en burgermenu suppleres med ekstra grøntsager. Læg vægt på de fiberrige grøntsager som eksempelvis gulerod, rødbede, hvidkål, rødkål, broccoli, blomkål og porre. Grøntsagerne tilfører måltidet flere fibre og forlænger mæthedsfornemmelsen.
Thai marineret kyllingebryst (4 personer)
2 stk. citrongræs
2 spsk. ketjap manis eller østerssauce
2 spsk. honning
2 fed hvidløg
1 tsk. ingefærrod, cirka 1 centimeter
500 g kyllingefilet
Fremgangsmåde
1. Bland en marinade af fintsnittet citrongræs, ketjap manis, honning, presset hvidløg og revet ingefærrod.
2. Hæld marinaden i en frysepose og læg kyllingefileterne heri.
3. Lad dem marinere i mindst 30 minutter i køleskabet og gerne natten over.
4. Træk fileterne på spid og grill dem i cirka 10 til 12 minutter
5. Vend dem hyppigt under stegningen.
Per portion
Energi: 180kcal / 754kJ
Alkohol: 0 gram
Fedt: 3 gram
Kulhydrater: 10 gram
Protein: 25 gram
Kostfibre: 0 gram
Tips
Har du ikke mulighed for at købe citrongræs, så brug i stedet lime- eller citronsaft.
Kilde: www.Slankedoktor.dk