https://imgix.femina.dk/media/a1aa155855884b518780d63023c5262f.jpg
Træning og kost

3 smutveje til en nemmere træning

15. august 2011
af Line Kalum Jarlkov, SlankeDoktor.dk
Kilde: fitLiving
Øg dine chancer for at gennemføre din træning. Her får du 3 smutveje, der gør det nemme for dig.

Se, hvornår du kan snyde med træningen - uden at snyde dig selv.

GOD IDÉ!
To ting du godt kan gøre, uden at snyde dig selv.

? Snup en gå-pause
Uanset hvilket niveau du træner på, kan små gå-sekvenser på løbeturen være godt for dig. Korte gåture hjælper dig faktisk til at løbe længere, forbrænde flere kalorier, blive mere udholdende og undgå skader. Hertil skal det dog nævnes, at gå-pauserne ikke må blive for lange; sorg for kun at stoppe to-tre gange på 30 minutter og ikke mere end 30-60 sekunder ad gangen.

? Smut før afspændingen
Det er o.k. at gøre. Det er dog vigtigt at få pulsen ned efter træning, men om du gør det på egen hånd eller bliver guidet af din træner, betyder ikke noget. Hvis du vælger af smutte før tid, skal du undgå at sidde eller stå helt stille lige efter en hård træning, da det kan give kramper i benene.

DÅRLIG IDÉ!
To ting du ikke bør gøre.

? Drop de sidste gentagelser
Det skal være hårdt, får det gør godt! Det er lige præcis de sidste gentagelser af en øvelse, der er vigtig. Det er her hvor du bliver stærkere, mere tonet og i bedre form. Så du snyder dig selv for den gode effekt, hvis du springer gentagelserne over.

? Morgentræning - selvom du er dødtræt
Hvis du har været vågen hele natten eller er kommet meget sent i seng, så drop morgentræningen og sov en time mere. En undersøgelse viser, at søvnunderskud og træning ikke er en god kombination; du taber ikke fedt, men muskelmasse. Er du tilgengæld bare lidt søvnig/doven, så er det bare op af sengen og ud! Lad f.eks. kun halvdelen af det, du plejer. Det er ofte nok "snyd" til at få dig us ad døren - hvilket faktisk er det sværeste.

BÅDE OG!

? "Glemme" vand under træningen
Du behøver faktisk ikke drikke vand under træning - medmindre du træner i mere end én time eller sveder voldsomt. Det er faktisk i orden at drikke 200 ml før og 300 ml. efter træningen - men mere, også undervejs, skader langt fra.

Klik her: Meld dig ind i slankedoktor.dk

Læs også