https://imgix.femina.dk/media/article/3_hemmenligheder.jpg
Træning og kost

3 hemmelige ting, der påvirker din vægt

19. april 2016
af Sundhedsredaktionen
foto: Pantherstock
Mange går med tanken om at smide de ekstra kilo eller bare spise lidt sundere. Her får du tre eksempler på ting, du måske ikke har vidst kan have en effekt på den måde, du spiser på.

1. Ude af syne, ude af sind

En undersøgelse fra Cornell University Food & Brand Lab har vist, at kvinder, der opbevarede slik, læskedrikke og andre snacks et synligt sted, vejede markant mere end kvinder, der opbevarede dem uden for synsfeltet. Men det gælder ikke kun for snacks. Breve, aviser og tallerkener, der står fremme, kan forhøje dit behov for at snacke med mere end 50 % – sandsynligvis fordi det får dig til at stress-spise.

LÆS OGSÅ: Hvor mange kalorier forbrænder du ved at løbe 5 kilometer? Få svaret her

2. Soveværelset kan påvirke din vægt

Researchere har også fundet frem til en sammenhæng mellem mængden af lys i et soveværelse om natten og kvinders vægt. Jo mere lys der er i soveværelset om natten, jo større risiko er der for at komme til at veje et par kilo for meget. Så husk at trække gardinerne for, og sluk for TV og anden elektronik.

LÆS OGSÅ: Så stor en portion skal du spise til frokost

3. Husk din nattesøvn

For lidt søvn kan få dig til at indtage mere end en ekstra kop kaffe. Et studie fra The American Heart Association har vist, at 1 time og 20 minutters mindre søvn end anbefalet kan få dig til at indtage 549 ekstra kalorier hver dag!

Kilde: Women’s Health

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_2.png

Læs også