https://imgix.femina.dk/media/73fe4fa3be3c48de95eb8a002ccace0c.jpg
Træning og kost

3 gode grunde til at spise sund mad NU!

24. januar 2012
af Naturazin.dk
Vi er godt i gang med det nye år. Uanset om du er kommet i gang med de sunde vaner eller ej, så er denne artikel en peptalk til dig.

Der er flere gode grunde til at komme i gang med en sund livsstil igen. Lavere vægt er for de fleste et attraktivt mål, men et vedvarende vægttab tager tid, og selv den bedste motivation kan blive slukket når badevægten ikke går i den rigtige retning. Derfor er der al mulig grund til glæde sig over de næsten øjeblikkelige resultater en sund livsstil også medfører. Fokuser på disse, og oplev hvordan fokus væk fra vægten, faktisk får den til at blive lettere.

Øget energi
Hvem kunne ikke bruge mere energi? Hvis du føler dig uoplagt og træt er dine spisevaner alfa og omega. Ved at kvitte raffinerede kulhydrater som hvidt brød, hvid pasta, kage, slik og sukker vil du føle dig mere energiske i løbet af kort tid. Det tager ca. kroppen 3-5 dage at vænne sig til en livsstil uden sukker. I afvænningsperioden er det normalt at føle sig mere træt end normalt. Men herefter vil du mærke en betydelig forbedring i dit energi-niveauet. En sund kost befordrer desuden en bedre søvn og du vil vågne op mere udhvilet om morgenen.

Se opskriften: Fedtfattig fest middag

Smukkere og friskere hud

Som du nok allerede ved, er vand en vigtig komponent for vores krop. Gå efter 1.5 til 2 liter vand eller urtethé dagligt. Også om vinteren. Saften i grøntsager og frugt vil også gøre underværker for din hud. Faktisk ses resultaterne ofte efter bare 48 timer efter den sunde livsstil er påbegyndt. Det skyldes at vand og væske er med til at lede affaldsstoffer ud af kroppen. Frugt og grønt indeholder vitaminer og antioxidanter og anti-inflammatoriske egenskaber, der mindsker forekomsten af hævelser, rynker og sorte rander.

Bedre humør
En sund livsstil påvirker i den grad vores humør. Den hyppigste årsag til humørsvingninger skyldes at sukker, stimulanser og nærrigsforladt mad påvirker både vores

Naturazin

Artiklen er udarbejdet af Naturazin
Bag Naturazin står Anja og Zenia, begge uddannet som Naturopath I Biologisk Medicin.

Følg Naturazin på Facebook eller se mere på www.naturazin.dk

hormonbalance og blodsukkerbalance negativt. Når kroppen er ude af balance, har det indflydelse på vores humør og fører til irritabilitet og koncentrationsbesvær. Med din sunde livsstil kan du sætte pris på dit gode humør og nyde godt af mere overskud.

Smutveje til en sund livsstil
En sund livsstil behøver på ingen måde at være svært. Sørg for at spise en masse rå eller let tilberedte grøntsager, lidt magert kød og en smule grove kulhydrater. Hvis du vil vide mere om hvordan du nemt kan gøre det sundt i hverdagen, så kan du få verdens mest simple værktøj til hele dagens sunde måltider lige her.

Læs også: 6 slanketips til morgenmaden

Læs også