https://imgix.femina.dk/media/ea126fab481744afa12bbb2c1cb14b6c.jpg
Træning og kost

10 tips til en sund sommer

5. juli 2011
af Redaktionen, Slankedoktor
Foto:Thinkstock
Vi har samlet 10 tips til, at komme slank igennem sommeren og selvfølgelig nyde livet imens.

Det kan være svært, at holde vægten om sommeren. De usunde fristelser er mange og det kniber med at få tid til motionen. Vi har derfor samlet 10 tips til, at komme slank igennem sommeren og selvfølgelig nyde livet imens.

1. Mere effektive løbeture
Din løbelyst er helt sikkert større om sommeren, så hvorfor ikke gøre dine løbeture endnu mere effektive? Hvis du tager din sædvanlige løbetur på stranden, vil sandet skabe modstand som ikke kun vil booste din kondition, men også vil tone dine muskler i lægge, lår, baller og mave.

2. Let sommermad
Når det er varmt, får du lyst til noget let og køligt at spise- derfor er koldskål det perfekte måltid- både som mellemmåltid eller hovedmåltid. For at lave den kalorielette version kan du prøve at blande lige dele kærnemælk og ylette og smage til med flydende sødestof. Som alternativ til kammerjunkerne, kan du drysse lidt fiberdrys eller havregryn ovenpå.

3. Fed feriebrunch
På sommerferien er morgenmaden ofte en slankefælde. Her vil du ofte få serveret fedende madvarer som; croissanter, stegte pølser, bacon og pandekager. Derfor er det en god ide, at pakke din egen sunde morgenmad. Det kunne for eksempel være All Bran Plus fra Kellogs, et rugbrød i skriver. Så er du garanteret sunde morgenmåltider!

4. Motion på ferien
Det er vigtigt, at du stadig bevæger dig selvom du er på sommerferie. Selvom du ikke har dit fitnesscenter ved hånden er mulighederne mange. Du kan for eksempel lave armbøjninger, knæbøjninger, mave/rygøvelser ligegyldigt hvor du er. Gentag øvelserne 8-10 gange af tre sæt og gentag dem et par gange i løbet af ferieugen.

5. Svøm dig slank
Hotellets pool kan bruges til meget mere end hyggeplaskeri med manden eller børnene. Start f.eks. hver morgen med at svømme crawl i en halv time - du styrker dine led og muskler og forbrænder 200 kalorier!

6. Sund grillmad
Du kan sagtens spise sundt, selvom I skal grille. Sørg for at få masser af grøntsager til kødet. Det kan være lækre salater eller grillede champignon, tomat og peberfrugt. Du kan også skifte grillpølserne og burgeren ud med velsmagende marinerede kyllingefiletter.

7. Sommerlege
Det er ikke kun børnene der kan lege om sommeren. Du kan sagtens være med på sommerens mange sjove lege. Prøv diverse boldspil i haven eller i parken, lange gåture eller vandkamp. Den ekstra bonus er, at dine børn vil elske dig for det!

8. Mmm is i varmen
Vi kan ikke komme uden om det - is og sommer hænger sammen! Men frygt ikke. Du behøver ikke at undvære en læskende sommer is, fordi du forsøger at holde vægten. Sørg bare for, at holde dig til sodavandsis. Er det en gammeldags dit hjerte begærer - så vælg en enkelt kugle sorbet. Får du lyst til en is derhjemme, så vælg de lækre fedtfattige varianter fra ISIS.

9. Uden mad og DRIKKE
Ligegyldigt hvad du foretager dig i din ferie, skal du huske at drikke rigeligt med væske. Især hvis det har været meget varmt, eller hvis du har haft fysiske udfoldelser, som du ikke plejer. Kroppen skal "skylles igennem" med masser af vand, men måske også med light saft og light sodavand som variation.

10. Nyd din sommer!
Det handler om, at nyde din sommer. Du kan meget hurtigt komme til at fokusere på hvor svært det er at tabe dig, eller vedligeholde vægten hen over sommeren. Prøv i stedet, at fokusere på sjove oplevelser frem for kun mad. Det er det at være sammen, som er det vigtigste - og at opleve andre ting end i hverdagen.

Klik her: Bliv bikini-klar med Slankedoktor.dk

Læs også