sov godt
Sundhed

Sov godt: Dette skal du spise inden sengetid

26. januar 2018
af Thora Bruun Makita
foto: Panthermedia
Har du aften efter aften svært ved at falde i søvn, så lad dig inspirere af de disse 5 madvarer fra bogen ”Drømmemad”, som er nogle af de bedste råvarer til en god nats søvn.

5 madvarer, der giver dig en bedre søvn

Valnødder

Valnødder indeholder bl.a. magnesium, calcium og omega-3-fedtsyrer, som alle gavner hjernens evne til at lukke ned og opholde sig i drømmeland.

Parmesan

Parmesan er sprængfyldt med calcium. Desuden indeholder osten kasein, som er et slowrelease-protein.

Hytteost

Hytteost indeholder meget kasein, der optages meget langsomt i kroppen. Indtager du det i aftentimerne, betyder det, at du kan slumre mæt og veltilfreds.

LÆS OGSÅ: Mangler du søvn? Se her, om du får søvn nok

Mørk chokolade

En god, mørk chokolade mindsker mængden af stresshormoner i kroppen, og ved at spise et stykke eller to kan du opnå større afslapning, inden du skal sove.

Spinat

Spinat indeholder bl.a. meget calcium, og mineralet er en vigtig brik i kroppens produktion af melatonin, som er godt for vores søvn. Spinat indeholder også mange antioxidanter, som beskytter kroppens celler mod iltskader. Det gælder bl.a. hjernen, som derfor restituerer hurtigere i løbet af natten.

Læs mere om, hvilken kost der er særlig god for din søvn i bogen ”Drømmemad”, der er skrevet af ernæringsekspert Martin Kreutzer og kogebogsforfatter Anne Larsen, forlaget Muusmann, 118 sider, 149,95 kr.

Læs også