https://imgix.femina.dk/media/05c6d4a5e8864561b857bce954523e86.jpg
Sundhed

Små børns tidsfornemmelse

5. august 2006
af Ulla Nielsen
Jeg er lige startet på arbejde igen efter barsel og er væk fra vores datter, som er ni måneder, i ti timer om dagen. Jeg føler slet ikke, jeg er

Jeg er lige startet på arbejde igen efter barsel og er væk fra vores datter, som er ni måneder, i ti timer om dagen. Jeg føler slet ikke, jeg er sammen med den lille overhovedet nær nok, men hvordan opfatter børnene det - hvordan er deres tidsfornemmelse?
Tager hun mon med tiden afstand fra mig i forhold til, hvordan det var, da jeg var sammen med hende hele tiden på barsel?
Lene

Kære Lene
Små børn har en meget dårlig tidsfornemmelse, men ti timer er meget lang tid for et lille barn.
I den tid, du har været på barsel, har I opbygget en tæt relation til hinanden, og den brydes heldigvis ikke så let med mindre, du helt forsvinder ud af hendes dagligdag i en periode. Når I stadig har den daglige kontakt med hinanden, og du tager dig tid til hende, når der er mulighed for det, så vil du kunne opretholde den tætte relation.
Du bliver dog nødt til at acceptere, at den person, der skal passe din datter, også får en vigtig rolle i hendes liv.
Ti timer ud af et døgn på 24 timer er lang tid, især da det drejer sig om dagtimer, hvor de fleste vågenperioder ligger. Det ville være langt bedre for din datter, hvis du og hendes far kunne tilrettelægge jeres arbejdstid lidt forskudt, så hun kunne blive afleveret lidt senere eller hentet lidt tidligere.
Jeg er sikker på, at din datter også gerne ville have noget mere tid sammen med dig, og jeg kan berolige dig med, at små børn ikke bevidst tager afstand til deres forældre, men de knytter sig til de personer, der omsorgsfuldt tager sig af dem i deres hverdag.
Benedikte Hertel, sundhedsplejerske

Læs også:
Vil han glemme mig?

Læs også