Sundhed
4. december 2008

Skarlagensfeber

Sygdommen skarlagensfeber er ved at vĂŠre sjĂŠlden i Danmark. Den hĂžrer dog stadig til gruppen af klassiske bĂžrnesygdomme, man kan blot ikke blive
Af: Ulla Nielsen
hvad er kighoste

Sygdommen skarlagensfeber er ved at vĂŠre sjĂŠlden i Danmark. Den hĂžrer dog stadig til gruppen af klassiske bĂžrnesygdomme, man kan blot ikke blive vaccineret mod den.
Det er en bakteriesygdom, som man bliver smittet med. Inkubationstiden (tiden fra smitte til udbrud) er to til fire dage.

Skarlagensfeber begynder med ondt i halsen, feber og nogle gange ondt i hovedet og opkastninger. I lÞbet af et par dage kommer der udslet, der begynder pÄ brystet eller maven og breder sig over hele kroppen. Ansigtet bliver blussende, og tungen bliver hindbÊrrÞd. Udslettet pÄ kroppen bestÄr af bittesmÄ, rÞde pletter, der sidder helt tÊt. Det forsvinder pÄ en uges tid, hvis barnet ikke fÄr behandling. Barnet skal dog ses af en lÊge, da skarlagensfeber skal behandles med penicillin. Det er nÞdvendigt, da nogle fÄ bÞrn er meget fÞlsomme over for streptokokbakterien, og da der i sjÊldne tilfÊlde kan tilstÞde alvorlige komplikationer til sygdommen.

LÊs ogsÄ:
Feber
Opkastning

LÊs ogsÄ

Bliv medlem af femina+

Du skal vÊre medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrÊnset adgang til alt indhold.