https://imgix.femina.dk/media/05c6d4a5e8864561b857bce954523e86.jpg
Sundhed

Skal jeg gå direkte over til sødmælk i flasken?

23. januar 2007
af Ulla Nielsen
Jeg har et spørgsmål, som drejer sig om min søn på næsten ni måneder. Han bliver ammet inden sengetid, men ellers ikke, og nu vil jeg gerne vænne ham

Jeg har et spørgsmål, som drejer sig om min søn på næsten ni måneder. Han bliver ammet inden sengetid, men ellers ikke, og nu vil jeg gerne vænne ham helt af. Men han skal jo helst have mindst en halv liter mælk dagligt, så må jeg gå direkte over til at give ham en flaske med sødmælk inden sengetid i stedet?

Man anbefaler ikke at give børnene sødmælk af flaske. De skal lære, at den smag kommer fra en kop, ellers kan det være svært at komme af med flasken på længere sigt.
Ung mor

Kære unge mor
Det er korrekt, at et barn på ni måneder skal have en halv liter mælkeprodukt dagligt, og her medregnes yougurt og mælk, der bruges i madlavningen.

Er barnet ikke i stand til at gå direkte fra amning til kop, må det anbefales at hælde modermælkserstatning eller vælling i flasken.

Har barnet fået tænder, skal man langsomt begynde at tænke på tandbørstningen. Da er det tid at børste tænderne efter at barnet har drukket mælken, så mælkesukkeret ikke får mulighed for at skade tænderne i løbet af natten.

Benedikte Hertel, sundhedsplejersken

Læs også:
Komælk i flasken

Læs også