hvad er kighoste
Sundhed

Narresutter

4. december 2008
af Ulla Nielsen
Det frarådes at give helt nyfødte børn narresutter, fordi det kan være forvirrende for barnet at skulle finde ud af at sutte både på et bryst og på en

Det frarådes at give helt nyfødte børn narresutter, fordi det kan være forvirrende for barnet at skulle finde ud af at sutte både på et bryst og på en narresut. Det er nemlig en helt forskellig sutteteknik, barnet skal benytte sig af, om det sutter af mors bryst eller en narresut (eller af en flaske for den sags skyld).
Er barnet blevet sikkert i sutteteknikken, når det gælder mors bryst, kan man godt give det en sut. Du skal bare være sikker på, at du ikke giver barnet sutten, hvor det hellere skulle have haft dit bryst med mælk i, for så kan din mælkeproduktion dale.
En sut kan berolige et barn, men den kan også passivisere.
En sut kan forhindre, at barnet bruger sin stemme til at pludre og lege med lyde, spytte og eksperimentere med mundvandet og så videre. En sut kan være god, når barnet skal falde til ro, og mors bryst ikke lige er i nærheden.
Nogle mener, at spædbørn har større suttebehov, end de får opfyldt ved almindelig amning. Det er i høj grad et holdningsspørgsmål, om man vil bruge sut til sit barn. Som med så mange andre spørgsmål om børn må du tænke på, hvad der passer til netop din familie og dit barn.
Se eventuelt under "tandstilling".

Læs også:
Die
Amning

Læs også