Vinder af Lotto
Mental sundhed

Sådan føles det at vinde 15 millioner i Lotto

5. august 2019
Udgivet første gang 17. juli 2017 - af Margrethe Vadmand og Thora Bruun Makita
Foto: PR
Poul Hjortbøl fik i 2011 jackpot i Lotto og sagde jobbet op dagen efter. Men er han lykkeligere nu?

Denne artikel blev første gang bragt i juli 2017.

Hvordan fik du at vide, at du havde vundet i Lotto?

– Jeg er på arbejde (Poul Hjortbøl arbejdede med skadedyrsbekæmpelse, red.) på Bornholm, da jeg modtager en sms fra Dansk Spiltjeneste om, at jeg skal ringe. Jeg ringer til nummeret fra min bil, og en ung fyr i røret beder mig om at holde ind til siden. ”Du har sgu vundet 15 millioner,” siger han. Det føles uvirkeligt. ”Er det telefongas?”, tænker jeg. Jeg tager tilbage på arbejdet, og da jeg kommer hjem, tjekker jeg nummeret og finder ud af, at den er god nok. Jeg bliver helt vildt glad. Jeg er så lettet, da jeg er i en sindssyg stresset periode på arbejde, og jeg tænker: ”Nu kan jeg gøre, hvad jeg vil!” Og jeg forestiller mig, hvor glade mine to drenge bliver, når jeg fortæller dem det. Om aftenen er jeg ude med nogle af de andre fra arbejdet, og jeg beder en af dem slå på klokken. Så giver jeg en omgang til alle folk på værtshuset. Jeg siger, at det er min fødselsdag, så jeg får fødselsdagssang. Jeg vil ikke fortælle det endnu. På vej hjem fra byen trommer jeg på skraldespande og råber ”yes, yes, yes!” ud i natten. Nogle beboere kommer og beder mig dæmpe mig. Jeg siger op på arbejdet næste morgen.

Hvad har du brugt pengene til?

– Efter jeg havde sagt mit job op, tog jeg et år ud af kalenderen, hvor jeg tænkte på, hvad jeg gerne ville. Jeg besluttede mig til at lave bureauet Events4singler, og det har jeg brugt nogle penge på at starte op. Det er også det, jeg laver i dag. Selv om jeg har vundet i Lotto, vil jeg gerne tjene mine egne penge.

Derudover købte jeg blandt andet et hus, hvor jeg nu bor med begge mine drenge. Og så er en stor del investeret i aktier og obligationer. Der er stadig penge tilbage, og der vil også helt sikkert være penge tilbage til mine børn at arve.

LÆS OGSÅ: Sådan føles det at have OCD

Er du blevet mere lykkelig, efter du vandt i Lotto?

– Jeg er nok ikke blevet mere lykkelig, men jeg har nok fået et mere spændende liv, da penge trods alt giver nogle flere valgmuligheder, bl.a. for at kunne rejse noget mere.

Poul Hjortbøl, fik i 2011 jackpot i Lotto og vandt 15 millioner.

Læs også