Numerologi: Få svar på alt, du skal vide om dit navns betydning her
Numerologi

Numerologi: Alt, du skal vide om talværdi, vibration og energi

20. marts 2021
af Marie Varming, Redaktionen
Udgivet første gang 18. oktober 2014. foto: Shutterstock
Numerologi er populært, og vi skifter navn som aldrig før. Ifølge numerologer kan det nemlig have betydning for dit liv, om du hedder Anja eller Anya. Her får du svar på alt, du skal vide om numerologi.

Før i tiden var et navn noget, man fik ved fødslen.

Hvis man var en mand, havde man de samme to navne hele livet, og hvis man var en kvinde, blev efternavnet skiftet ud ved lyden af bryllupsklokker.

Men i dag er navnet blevet en flygtig størrelse, som kan skiftes ud efter forgodtbefindende.

Og én af de ting, der især har sat gang i Familiestyrelsens navnegodkendelse, er numerologi.

Hvad er numerologi?

Inden for numerologien har hvert bogstav i et ord eller navn en talværdi, som siges at have en betydning for den person, som bærer navnet.

Når man tror på numerologi, tror man også på, at der kan være dårlige energier forbundet med en bestemt værdi og dermed et navn.

Hvert år skifter mange danskere således navne for at få indflydelse på, hvordan deres liv skal forme sig. Mange går også til numerolog, inden deres børn bliver døbt, så de sikrer sig, at børnenes navne har den rette energi.

Hvordan virker numerologi?

Numerologi forsøger at skabe sammenhæng mellem bogstavkombinationer. Inden for numerologien har alle alfabetets bogstaver nemlig en specifik talværdi. Det er således bogstavskombinationens – eller navnets – samlede talværdi, der bruges til at beskrive en persons særlige karaktertræk.

Ordene talværdi, vibration og energi dækker inden for numerologien over det samme.

Ud fra en numerologisk tankegang kan man påvirke sin talværdi ved at skifte navn eller blot ændre på stavemåden.

Numerologer mener at kunne hjælpe med dette ved at lægge et såkaldt numeroskop, hvor energien knyttet til ens fødselsdag og navn kortlægges.

Kort fortalt er numerologi altså læren om energier og vibrationer forbundet med bogstavers talværdi. Ifølge numerolog Annet Kofoed er numerologi det ældste alternative værktøj, vi har, og hun ville ønske, at vi alle vidste, hvilket potentiale der ligger i vores grundenergi, som er vores fødselsdagsdato.

– For hvis vi bare ved, hvad andre indeholder af grundenergi, kan vi bedre acceptere forskelligheder, siger hun.

Annet Kofoed er desuden fuldt overbevist om, at tal ikke kun skal bruges til at regne ud, hvor mange penge vi forbruger.

Dét at sætte sig ind i numerologien og lære om tallenes magiske værdi gør nemlig, at vi får det bedre, og at der kommer mere harmoni i vores hverdag, mener hun.

Hvorfor er numerologi populært?

Ifølge Liselotte Lyngsø, der er fremtidsforkser, hænger numerologiens popularitet dog ikke så meget sammen med hverken magi eller harmoni.

I stedet skal årsagen til populariteten findes i, at vi befinder os i en tid, hvor vi kæmper om at skille os ud fra mængden.  

– I dag bruges navnet til selviscenesættelse og personlig branding. Folk er i dag ikke bange for at sige, at de er noget helt særligt, og det skal deres navne afspejle. Man er ikke bange for at tage et rockstjernenavn, og hvis man hedder Bente, er det helt i orden at skifte navn til Benditte. På den måde skiller man sig ud fra mængden alene ved hjælp af sit navn, mener hun.

Det er også meget virksomt på de sociale medier, som fylder meget i stort set alle menneskers liv i modsætning til i gamle dage, hvor vores rygte var lokalt funderet, og der kun var én Anders Andersen i landsbyen.

Det er anderledes i dag, hvor hende med det almindelige navn ikke er så let at finde. Liselotte Lyngsø påpeger derunder, at folk også tyer til numerologi, når de trænger til fornyelse i deres liv.  

– I gamle dage kaldte man det skilsmissekrøller, når folk syntes, der skulle ske noget nyt i deres liv. Så fik de en ny frisure, men dag får de et nyt navn og nye bryster for at markere en ny begyndelse, mener fremtidsforskeren.

Vi brander os med navnet

Der er en stigende tendens til, at navne er noget midlertidigt, som er med til at skabe vores identitet, som også er flygtig. Liselotte Lyngsø kalder det en pop op-identitet.

– Navnet er en del af identiteten, og mange tror, at et nyt navn kan give dem en ny start. At navnet kan løse deres problemer. Selv om vi ikke ser os selv som særligt religiøse, så er den slags spiritualitet begyndt at have en betydning for os. Vi søger mere, og navnet er et værktøj.

Sådan skifter du navn

Hvis du vil ændre dit navn, skal du sende en onlineansøgning på borger.dk. Det koster 513 kroner at ændre navn. Alle personer i Danmark skal have minimum ét fornavn inden de er fyldt 6 måneder.

Du kan selv vælge, hvad dit fornavn(e) skal være, så længe det er på listen over godkendte fornavne. Der findes tilsvarende en liste over frie efternavne.

Du kan også ændre navn på et barn, som du har forældremyndigheden over, men hvis barnet er stort nok, skal det høres først.

Kilde: borger.dk

Ifølge Liselotte Lyngsø har det meget med dit samfundssyn at gøre, hvad du ændrer dit navn til.

– Er du til nyt nordisk, eller er det den globale virkelighed, som du tror på? Det kan jo ses i, om du vælger Arnt eller Simon som navn til dig selv eller dit barn. Arnt er et oprindeligt nordisk navn, mens Simon er et navn, som lyder pænt på mange sprog og indikerer, at man ønsker at kunne bevæge sig i hele verden.

Men én ting er selvfølgelig, hvilket navn man kan lide og gerne vil identificeres med. Et andet er, om det rent numerologisk passer til én.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Uanset hvad, spår Liselotte Lyngsø dog en modreaktion på trenden i at skifte navn.

 – Jeg kunne godt forestille mig, at det hele bliver så outreret på et tidspunkt, at det igen bliver fint at hedde noget meget almindeligt. Hvis du hedder Anne Jensen og kan spore, at din familie har heddet Jensen i mange generationer, vil det være en historie, som er værd at fortælle, fordi den siger noget om, hor du kommer fra, siger hun.