5 tips til at skrive dagbog
Mental sundhed

Fem tips: Skriv dagbog og bliv lykkeligere

28. december 2017
udgivet første gang februar 2013. Af Karen Pallisgaard
Foto: Pantermedia
Terapeutisk skrivning er meget fremme lige nu, og der er derfor mange gode grunde til at skrive ’kære dagbog’. Her får du fem af dem.

5 grunde til, at du skal skrive dagbog

1. I kontakt med kreative dig
Mange kreative mennesker bruger såkaldt kreativ skrivning til at finde nye ideer og få taget hul på dem. Du kan derfor ved at skrive dagbog opdage sider af dig selv, som ikke er så lige til at se i den daglige drift.

2. Få styr på dine problemer
Når du lader dine tanker flyde frit på papireret uden at tænke på retsstavning og fine formuleringer, kan du få nye perspektiver på problemer, som du ellers er kørt fast med.

3. Hold snor i dig selv
Hvis du har et bestemt mål, som du er i gang med - som vægttab, marathonløb eller jobskifte - så kan daglig skrivning omkring det hjælpe dig til at holde tungen lige i processen, hvor du realiserer dit mål.

Få flere tips til, hvorfor du skal skrive dagbog

4. Skriv dig ud af stress
Når vi er stressede, har vi ofte travlt med at prøve at kontrollere alting for at holde os selv oppe. Skrivning med dig selv sætter dig i kontakt med de følelser, du oplever omkring stress, og kan for en stund tillade dig at trykke timeout, give slip og være til stedet i nuet.

5. Få bedre forhold
Hvis du skriver din ærlige tanker ned om mennesker i dit liv, øger du sandsynligheden for at få et mere nuanceret syn på dem. Er du sur på din chef, kan du endda lave en øvelse, hvor du forestiller dig at være vedkommende og skrive fra den position.

Læs også