mobiltelefon
Mental sundhed

9 grunde til, at det føles så godt at lure på andre på nettet

25. oktober 2019
af Christina Bølling
Foto: Panthermedia
Gad vide, hvad din ekskæreste laver nu. Hvem er hende, han har fået børn med? Og hvorfor er din kollega fra arbejdet altid til sådan nogle fancy arrangementer? Der er faktisk flere grunde til, du ikke kan lade være med at kigge på andres profiler på de sociale medier - se bare her.

NI ÅRSAGER TIL AT STALKING FØLES SÅ GODT

 

1. POWER. Viden er magt, du får noget af den andens verden at se.    2. SELVEVALUERING. Du kan placere dig selv i rang efter personen.  
  3. NYSGERRIGHED. Det er vores enorme videbegær, der holder hjernen ung, vi er ”wired for it”.   4. AFKODNING AF SOCIALE NORMER. Vi lærer at omgås andre, når vi kigger på, hvad de gør.   5. AFHÆNGIGHED. Vi får alle et lille kick, hver gang der sker noget på vores posts på de sociale medier, og det skaber afhængighed.   LÆS OGSÅ: Jalousi-guide: Sådan mindsker du din jalousi   6. RELATIONEL USIKKERHED. En blanding af jalousi og usikkerhed, hvor man kan få bekræftet mistanke m.m.    7. SLADDER. Facebook handler ikke bare om at connecte med venner, men også om at være sammen om at have fjender, og følelsen af at have noget sammen udløser velværehormoner.    
  8. SUND FORNUFT. Hvad laver han/hun/de? Det er sund fornuft lige at tjekke, om dine børn er aktive på Messenger, samtidig med at de ikke svarer på dine beskeder.   9. SELVOMSORG. Undersøgelser viser, at det at kigge på gamle posts og gamle beskeder giver en rar følelse. Det kan også være at kigge på billeder, hvor du hænger ud med dine venner og har det godt, eller billeder, hvor du så knivskarp ud og vejede det, du helst vil.  Kilde: Mette Holm