løb
Løb

Sådan lærer du at elske løb

16. december 2015
af Gitte Holm ·
Foto: Panthermedia
Som barn løb du rundt og legede fangeleg, og senere løb du måske efter drengene. Løb er noget af det mest naturlige, du kan kaste dig ud i, men alligevel kan det være en udfordring. Find ud af, hvordan du motiveres, og hvilke sjove elementer du kan integrere i løbet, lyder rådet fra eksperten. Her får du 6 gode tips der kan hjælpe dig med din løbemotivation

Brug en løbe-app

Er du den konkurrencemindede type, bliver du måske motiveret af en app, der tracker din præstation. Med Nike+Running kan du følge dine fremskridt, tage billeder og dele din rute, så andre kan følge med, og du har således et socialt medie med fokus på dit løb.  
 

Klæd dig ordentligt på

Din løbetur bliver næppe nogen succes, hvis skoene gnaver, og brysterne hopper. Hop i det rigtige løbetøj i åndbare materialer, der passer til årstiden – så er du bogstavelig talt godt klædt på til løbeturen.  

Del dit løb

Tag et billede af dig selv på din morgenløbetur og del det på Facebook eller Instagram. Det giver oftest en masse skulderklap i form af likes fra venner og kollegaer, hvilket giver dig mod på flere løbeture.   LÆS OGSÅ: Test dig selv - hvilken løbetype er du?  

Løb socialt

Har du det generelt godt med at være blandt andre, er det måske også det, der skal til, når det kommer til din løbetur. Meld dig ind i en klub, find en gruppe eller en løbekammerat, der passer til dit tempo – så bliver det måske lidt sjovere.  

Løb i fitnesscenter

Hader du at fryse eller blive våd, har du muligheden for at tage løbet med indenfor i fitnesscentret. Selv om det er federe at løbe udendørs, så er en tur på løbebåndet bedre end slet ikke at løbe, og således holder du fast i rutinen.  

Variér dit løb

Synes du, det bliver lidt monotont, kan du veksle dine løbedage, så du både får tempoløb, bakkeløb, trappeløb osv. ind i træningen. Afveksling gør dig ikke bare til en bedre løber – det kan også være en ren fest.   LÆS OGSÅ: Styrketræning til løbere