https://imgix.femina.dk/storage_1/media/article/1321_sportsbh_saadan_vaelger_du_den_rette_stoerrelse_copy.jpg
Sundhed

Løb: Sådan vælger du den rette størrelse sportsbh

4. juni 2013
Af Ida S. Richardt 06/04/2013 - 13:00
Bryster uden støtte kan bevæge sig op til 20 cm under løb, og det kan skade dit brystvæv, så brysterne bliver slappere eller du får brystsmerter. Derfor er det vigtigt at bruge en god sports-bh under løb, men over 70 % af kvinder vælger den forkerte bh-størrelse

Forskere ved University of Portmouth har slået fast, at en god sports-bh kan reducere brysternes bevægelse under løb helt op til 73%. Men de slår samtidig også fast, at det er vigtigt at vælge den rigtige størrelse. Man skal huske, at størrelser varierer afhængig af mærke, og derfor er det vigtigt altid at vælge sin sports-bh efter pasformen i stedet for bare at tage den sædvanlige størrelse. Her er forskernes anbefalinger:

Læs også: Løb - 8 tips til løbere med allergi

1) Omkredsen: bh’en skal slutte tæt rundt om brystkassen. Den må ikke glide rundt, når du bevæger dig, men den må heller ikke være så stram, at den er ubehagelig eller generer din vejrtrækning. Den skal desuden gå lige rundt – den må altså ikke bue op på ryggen, for så er omkredsen for stor.

2) Skålen: brystet skal være helt dækket af skålen, uden at bule ud foroven eller I siderne. Hvis skålens materiale til gengæld krøller lidt, er skålen for stor.

3) Bøjlen: bøjlen bør følge brystets naturlige krumning, og ikke hvile på noget af brystet. Hvis bøjlen hviler for langt nede på brystkassen (der hvor brystkassen bliver en smule smallere), er omkredsen for lille.

4) Fronten: fronten på bh’en (det nederste stykke under brysterne og mellem de to skåle, hvis et separat stykke findes) bør ligge helt fladt ind til kroppen. Hvis det bliver løftet ud fra kroppen, skal skålen være større.

5) Stropperne: skulderstropperne skal indstilles, så de på behageligvis støtter brysterne, men uden at være for stramme – de må altså ikke skærer sig ned i kødet. Brysternes hovedstøtte skal komme fra en tætsluttende omkreds, ikke fra for stramme stropper.

TILMELD DIG FEMINAS KVINDELØB HER

Læs også: Løb - 5 motiverende løbeapps

Læs også