https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/02/09/banantest/banantest612x325.jpg
Krop & velvære

Test: Sådan spiser bananen efter sin kropstype

25. februar 2013
af Michelle Nørgaard Kristensen
Foto: Panthermedia
Er du kvinde, der har fedtet fordelt ligeligt på kroppen, så er det ikke oplagt hvilken type kost dus kcal spise. Tag testen her – og find ud af hvordan du spiser efter din kropstype

Vil man spise efter sin kropstype, så er det simpelt for kvinder der har kategoriseres som kropstyperne æblet eller pæren.

Men er man banan, som er karakteriseret ved at fedtet fordeler sig ligeligt over hele kroppen, så er det slet ikke så ligetil at sige, hvordan man skal spise.

Denne test vil hjælpe dig med at finde ud af, om du skal følge kostplanen til den æbleformede eller til den pæreformede.

LÆS MERE: Det kan godt være, du tror, du er sund. Men begår du ubevidst disse fejl, mens du prøver at være det? Her får du 6 fejl sunde mennesker begår

Sådan udfører du testen

Testen skal udføres om morgenen - det vil sige, at det er den morgenmad, du spiser på forskellige dage, som kommer til at være din test.

Vil du gerne have en højere forbrænding? Under artiklen får du 6 tips til at booste din forbrænding.

Om morgenen har du ikke spist i mange timer, og du har ikke været fysisk aktiv. Derfor vil din krop kunne give dig den mest naturlige respons på den mad, du spiser, og du skal mærke, om du får det bedst af at spise måltid 1 frem for måltid 2.

Du skal gerne spise hvert måltid 2 gange i alt med en dags pause imellem. Det kunne for eksempel være, at du spiser testmorgenmad 1 om mandagen, spiser testmorgenmad 2 om tirsdagen, spiser din normale morgenmad onsdag, spiser testmorgenmad 2 om torsdagen og slutter af med at spise testmorgenmad 1 om fredagen.

LÆS MERE: Spiser du æg til morgenmad? Læs hvilke fordele der er ved netop denne type morgenmad.

Det er vigtigt, at du laver testen på en uge, som ligner dine normale uger - lad være med at vælge en uge, hvor du har meget travlt eller har ferie.

Du må gerne drikke te eller/og kaffe om morgenen til din morgenmad, hvis du normalt gør det. Efter du har spist dit morgenmåltid, skal du for hvert 30. minut svare på spørgsmålene i skemaet nedenfor indtil der er gået 4 timer efter du har spist.

Testmorgenmad 1:
1 stor grovbolle (70 g)
2 spsk marmelade

Testmorgenmad 2:
2 æg slået ud på panden og stegt i 5 g kokosolie (lav dem til scrambled eggs).
1 æble + 1 gulerod + 12 mandler

Svar på disse spørgsmål
Svar på disse spørgsmål hvert 30. minut de næste 4 timer, efter du har spist. Noter dine svar ned de 4 dage, du spiser testmåltiderne, og gem resultaterne:

1. Har du lyst til at spise, selvom du ikke er sulten?

2. Føler du sult - hvis ja - er du meget sulten?

3. Føler du en lethed i maven?

4. Føler du dig frisk og har energi?

Resultat
Når du har spist hvert måltid 2 gange i alt på forskellige dage med en fridag imellem, er det tid til at sammenligne dine svar.

Hvilken morgenmad holdt dig mæt og frisk i længst tid og gav dig en god fornemmelse i maven? Hvis du følte dig bedst kørende på testmåltid 1, så skal du følge pærens kostplan og retningslinjer, hvis du derimod følte dig bedst kørende på testmåltid 2, så skal du vælge æblets kostplan og retningslinjer.

Hvis du ikke kunne mærke en særlig stor og betydelig forskel på de 2 måltider, kan du frit shoppe rundt i de 2 kostplaner og opskrifter.

Kilde: Bogen »Pære, æble eller banan?«, Michelle Nørgaard Kristensen

Læs også