https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/09/37/fejl-sunde-mennesker-begaar/fejl-sunde-mennesker-begaar-stor.jpg
Krop & velvære

6 fejl sunde mennesker måske begår

12. september 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk
foto: Panthermedia
Det kan godt være, du tror, du er sund. Men begår du ubevidst disse fejl, mens du prøver at være det?

Lever du sundt - men er du ikke opmærksom på disse seks ting?

Det er rigtig godt at have fokus på at spise sundt og at træne nogle gange hver uge. Men at holde sig sund er meget andet end mad og motion.

Health.com har her samlet 10 fejl, som sunde mennesker ofte begår, fordi de netop er så fokuserede på at være slanke og veltrænede.

1: Du får ikke nok søvn

Selvom du måske synes, det er fedt at stå op kl. 5 om morgenen for at træne, er det bestemt ikke en god idé at gøre det, hvis det går ud over din søvn.

Forskning har vist, at mindst syv timers søvn er det optimale at få, og hvis du ikke får sovet nok, kan det føre til for højt blodtryk, depression og diabetes, siger Gary Rogg, der er læge ved Montefiore Medical Center i New York.

LÆS MERE: Søvnproblemer kan spolere din sundhed. Klik her og find ud af hvilke sygdomme du risikerer at få, hvis du har problemer med at sove.

2: Du glemmer saltet

Det kan godt være, du spiser sundt og dyrker nok motion, men hælder du for meget salt på din mad?
Et for højt saltindtag kan øge risikoen for forhøjet blodtryk, og vi danskere indtager faktisk alt for meget. Danske mænd får i gennemsnit 9-11 g salt dagligt, mens kvinder får 7-8 g. Men faktisk bør vi kun indtage 5-6 g, hvilket svarer til en teskefuld.

Så hold øje med, hvad du spiser - især hvis det er færdigretter, som er en stor synder i forhold til salt.

LÆS MERE: Find ud af hvordan salt påvirker dine organer.

3: Du glemmer dit sociale liv

I bestræbelserne på at leve sundt og dyrke meget motion glemmer du måske at pleje relationerne med familien og vennerne.

Ifølge Health.com har forskning vist, at det er vigtigt for vores sundhed at være social med andre mennesker. Sørg derfor for at sætte tid af i din kalender til dem og tag en pause fra løbeture og bagning af grovboller.

4: Du drikker løs af light-sodavand

Det er ikke i orden at drikke light-sodavand, selvom der ikke er nogen kalorier i. Undersøgelser offentliggjort ved American Diabetes Associations årlige møde i 2011 viste nemlig, at ældre personer, der drak masser af light-sodavand, havde en markant større livvide end personer, der slet ikke drak light-sodavand.

En undersøgelse på mus har desuden vist, at det kunstige sødestof aspartam, der er i light-sodavand, øger blodsukkerniveauet, og det mistænkes for at øge en række andre helbredsrisici.

5: Du træner for meget

Det er godt og sundt at træne, men det kan også blive for meget. Din krop har brug for hvile - særligt efter en ekstra hård træningssession. Symptomer på, du har været for hård ved din krop, er træthed, søvnproblemer, ømhed i musklerne, skader og nedsat immunforsvar.

- Nogle gange har din krop bedre af at slappe af end at træne en time i fitnesscentret, siger Gary Rogg.

LÆS MERE: Her får du tre tegn på at du er afhængig af at træne.

6: Du glemmer indholdsdeklarationer

Indpakningen på diverse fødevarer kan sagtens snyde. Selvom fiberindholdet er højt - er sukker- og saltindholdet det så også?

Husk at tjekke indholdsdeklarationer i supermarkedet, før produktet ender i din indkøbskurv.

Kilde: Health.com

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200.jpg

Læs også