https://imgix.femina.dk/media/article/1511-tatovering.jpg
Krop & velvære

Specialisten: Tænk dig om, inden du får lavet en tatovering

12. marts 2015
webversioneret af redaktionen
Det kan være nok så fristende at få lavet en lille, uskyldig tatovering, men det kan blive både dyrt og tidskrævende at få den fjernet igen, hvis du fortryder

Signe Cordsen, 36 år og ejer af skønhedsklinikken Healux i København, forstår godt, hvorfor kvinder og mænd får tatoveringer. Hun har selv to og synes, at tatoveringer er flotte og en måde, især piger og kvinder kan udsmykke sig og føle sig unikke på. Men som en af landets specialister i at fjerne tatoveringer ved hjælp af laserbehandlinger fortæller hun, at man skal tænke sig grundigt om, før man lægger krop til tatovørnålen. For det er både en dyr og smertefuld proces at få dem væk. Og det kan tage flere år, før behandlingen er afsluttet. Det fortæller hun til FEMINA i denne uge.

Signe Cordsen mener, at det især er unge piger og drenge, der skal tænke sig om.

– Det er nemt at lade sig forføre til at få en tatovering, men de unge skal spørge sig selv, om de gør det på grund af en indre lyst. Eller om de kun gør det, fordi det er en modetrend. Selv om det er muligt at få dem fjernet, er der ingen garantier for, at de forsvinder helt, siger hun.

Drømmer du alligevel om at få en tatovering? Få de bedste råd til tattoo-novicer

Det er heller ikke ligegyldigt, hvor på kroppen tatoveringen sidder.

– Som regel ved de unge ikke, hvad de kommer til at arbejde med, når de bliver voksne. Og det er ikke alle fagområder eller arbejdspladser, der har lyst til at ansætte folk med synlige tatoveringer, fordi det kan virke upassende eller forstyrrende. Så det er noget, de unge virkelig skal tænke over, siger Signe Cordsen.

Hun anbefaler derfor, at man, hvis man beslutter sig for at få en tatovering, får den placeret et sted, hvor den ikke er synlig, eller hvor man kan dække den til, hvis det er nødvendigt.

Den tidligere håndboldspiller Rikke Hørlykke har ikke fortrudt sine tatoveringer. Læs, hvorfor de er et kært minde for hende

Kvinderne vil have røvgeviret væk

Signe Cordsen har arbejdet med laserbehandlinger gennem de seneste 10 år. Hun fortæller, at det er alle typer mennesker, der kommer i hendes klinik for at få fjernet tatoveringer – lige fra den overtegnede rocker til den gamle sømand og den unge dreng på 17 år, der i en brandert fik lavet en tatovering i ansigtet. Men for tiden oplever Signe Cordsen, at der især er et stort ryk af kvinder, der kommer for at få fjernet ungdommens røvgevirer og andre synlige tatoveringer.

– En del af kvinderne har fået børn og synes ikke længere, at det er passende at have tatoveringer.De vil gerne have ungdommen væk og vise, at de er blevet ansvarsbevidste og tænker over, hvad de gør. Og for nogle er det ikke længere fedt at vise en datter eller søn, at de har et røvgevir eller en rose på ballen. Og det samme gælder fædrene, fortæller hun.

Selv om Signe Cordsen blandt andet lever af at fjerne tatoveringer, er hendes budskab, at man altid skal tænke sig godt om, inden man bestiller tid hos tatovøren.

– Uanset hvilken alder du har, skal du aldrig få en tatovering med tanken om, at du bare kan få den fjernet. Det er super positivt, at muligheden er der, hvis du fortryder. Men som udgangspunkt skal du aldrig få lavet en tatovering, medmindre du er indstillet på at skulle have den på din krop resten af livet, lyder opfordringen fra Signe Cordsen i FEMINA.

Læs, hvad farverne på dit tøj signalerer til omverdenen

Overvejer du at få fjernet en tatovering?

- Vær forberedt på, at du skal igennem 4-12 behandlinger med ca. 6 ugers interval pr. behandling.

- Forbered dig på, at behandlingerne kan være smertefulde, og at der kan komme blødninger og sårskorper, som efterfølgende skal plejes grundigt derhjemme for at undgå, at der kommer ardannelse.

- Prisen på at få fjernet en tatovering afhænger af størrelse, farver, placering og hvor meget arvæv, der ligger under huden. En tommelfingerregel er, at en 5 x 5 centimeter tatovering koster ca. 8.000-10.000 kr. at få fjernet.

- Sørg for at finde en klinik, der bruger specialuddannede laserterapeuter, og som er godkendt af Sundhedsstyrelsen til at udføre laserbehandlinger.

- Uanset hvilken klinik du vælger, er der ingen garantier for, at tatoveringen forsvinder helt.

Kilde: Signe Cordsen

Læs også