Muffins med appelsin og birkes
Krop & velvære

Muffins med appelsin og birkes

13. maj 2015
af Ulla Steen Knappe, Kirsten Bønlykke og Elisabeth Wille
Foto: Kissen Møller Hansen
Til ca. 15 personer.

En muffin indeholder 157 mg calcium (73 mg uden bagepulver) og 0,13 µg D-vitamin.

  • 50 g smør

  • 1 æg

  • 150 g rørsukker

  • 100 g hvedemel

  • 100 g grahamsmel

  • 2 spsk blå birkes (ca. 20 g)

  • 1½ tsk bagepulver

  • Reven skal af 1 usprøjtet appelsin

  • 1 dl ylette

  • 1-2 skrællet appelsin delt i både (ca. 200 g)

Smelt smørret i en gryde, uden at det bruner, og stil det til side. Pisk æg og sukker til en hvid og skummende æggesnaps.

Sigt hvedemelet ned i en skål og bland det med grahamsmel, birkes og bagepulver.

Skær appelsinbådene i tynde skiver med en skarp kniv, så saften ikke presses ud. Bland ylette med det smeltede smør, reven appelsinskal og appelsinstykkerne.

Vend forsigtigt æggesnapsen først med yletteblandingen, derefter med melblandingen.

Fyld dejen i 10 papirsforme a 1 dl og bag dem ved 180 grader i ca. 25 min.

Nybagte er disse muffins sprøde, gemt til næste dag er de saftige.

De kan fryses - og de tøer op ved stuetemperatur i løbet af 1 time.