https://imgix.femina.dk/media/de5abdce4ec3441793f3f3019fe0e0b7.jpg
Krop & velvære

Morgenmaden kan være en slankefælde!

24. februar 2011
af Stephanie hansen, slankedoktor
Du har nok før hørt at morgenmaden er det vigtigste måltid på dagen og det er også sandt. Men hvis du spiser en usund morgenmad har du allerede forpurret dit vægttab for den dag.

Derfor lister vi et par af de ting du bør undgå at starte dagen med:

Sukkerrige morgenmadsprodukter

Starter du dagen med et af de mange typer sukkerrige morgenmadsprodukter, bidrager du kun til dit energiniveau og ikke din sundhed. Du vil også ofte opleve at blive sulten meget hurtigt igen, da du kun har indtaget sukker og ikke fibre.

Smør

Smør og lignende blandingsprodukter har et højt indhold af mættet fedt, hvilket giver en meget dårlig mæthedsfornemmelse.

Wienerbrød

Wienerbrød er sprængfyldt med sukker og fedt, der gør dig sløv resten af formiddagen. Specielt hvis du ikke samtidig har spist noget andet sundt.

Brunch

At starte dagen med pølser og bacon om morgenen er en meget dårlig idé. Du fylder nemlig kroppen med masser af usundt fedt og salt. Det er usundt for hjertet og kredsløbet, og samtidig kan det virke sløvende.

FÅ HJÆLP TIL AT BEGYNDE DIN NYE LIVSSTIL I DAG MED SLANKEDOKTOR

SlankeDoktor.dk's chefdiætist Lisa Bolting tilføjer:

- Morgenmaden er vigtig, fordi den danner base for resten af dagen. At man ikke så let bliver sulten. Den skal bestå af en kombination af fibre og protein. Det giver den bedste start på dagen.

- Et eksempel på en sund og fiberrig morgenmad kunne være:2 dl ylette med 1 dl mysli. Ylette er det surmælksprodukt med de fleste proteiner, når man ser bort fra de græske yoghurter.

Læs også