https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/08/31/lavendel/lavendel-stor.jpg
Krop & velvære

Lavendel kan andet end at dufte dejligt

1. august 2012
af SØNDAGs sundhedspanel
Foto: Shutterstock
Lavendel kan afhjælpe oppustet mave og give dig en god søvn. Find ud af hvordan lige her

Den smukke lilla lavendel med den karakteristiske duft og smukke slanke udseende blomstrer løs lige nu, hvor der er sæson.

Og det er en god anledning til at bruge løs af den smukke plante, der kan meget andet end at se flot ud og dufte dejligt i potpourriblandinger, der får tøjet i klædeskabet til at dufte dejligt.

Lavendel er nemlig en gammel lægeplante, som har en lang række gavnlige virkninger, lyder det fra SØNDAGs faste ekspert Rikke Goerlich, der er phytoterapeut.

LÆS MERE: Lavendel kan også bruges i madlavningen. Her får du opskriften på en lækker tærte med æble og lavendel.

Lavendel giver god nattesøvn og er beroligende

Man kan blandt andet bruge lavendelblomsterne i teen, hvis man døjer med oppustet mave eller føler sig tung i kroppen. Lavendel's æteriske olie virker nemlig krampeløsnende i tarmen og beroligende på nervesystemet.

Brug kun to tsk tørrede blomster i teen, da smagen kan være ret gennemtrængende. Hæld kogt vand over blomsterne og lad teen trække i fem minutter. Drik op til 3 krus dagligt.

LÆS MERE: Naturen er fyldt med planter, der har en gavnlig virkning for os mennesker. Her kan du finde ud af, hvad brændenælde, mælkebøtter og bellis er godt for.

Hvis du har rigeligt af de smukke blomster, så vær lidt ekstravagant og lav et velduftende blomsterfodbad, inden du går i seng. Det giver en rolig nattesøvn.

Læs også