lasse lund
Krop & velvære

Lasse har et godt forhold til sex. Men der er én ting, han ikke kan hvile i

4. maj 2023
Af Aja Nøhr Larsen
Foto: Privat
Lasse Lund er nysgerrig på at udforske sin anus og analsex, men det føles “forbudt” at introducere på egen krop. Det vil han gerne gøre op med.

Lasse Lund føler generelt, han har et godt forhold til sex.

Han føler også, han hviler i sin maskulinitet, og at det at "være mand” ikke betyder så meget for ham.

Men der er alligevel én seksuel ting, som han ikke kan hvile i.

En ting, hvor gamle minder fra skolegården spøger.

For da han var barn og teenager, var det at være nysgerrig på anus og analsex som mand noget, der affødte både homofobi og andre skældsord.

- Man har fået banket alle mulige ting i hovedet som teenager. At det er jo kun noget, homoseksuelle gør. Det er jeg jo vokset fra og er ligeglad med nu. Men det trigger alligevel nogle minder, noget traume og noget tabu, siger Lasse.

Han spænder op i musklerne og har svært ved at slappe af og nyde det. Det føles overvældende. Grænseoverskridende.

Det er knyttet til en følelse af skam – både over at have lyst til det, men også over samtidig ikke at kunne nyde det - fordi han føler, han burde kunne det.

- Jeg synes, det er underligt, at det er en så indgroet del af kvinders sex, men omvendt er det meget tabubelagt i hvert fald for heteroseksuelle mænd, siger Lasse.

Lasse Lund vil gerne undersøge, hvor den forkerthedsfølelse, han har, starter henne.

Det gør han sammen med Camilla Tved i det lydterapirum ”Sexterapi”, som hun har skabt sammen med femina.

Ny femina-podcast "Sexterapi"

I feminas podcastserie “Sexterapi” møder vi otte modige mennesker, der åbner op omkring en intim problemstilling, de netop står overfor. De vender deres tanker, oplevelser og følelser med Camilla Tved, der er jordemoder, sexolog og sexterapeut. Hun taler til dagligt med folk om seksualitet og lyster med det fokus, at de skal hvile sig i det og have lyst til at udfolde sig.

I tredje afsnit møder vi Lasse Lund.

- Der er noget, du virkelig har taget med dig her – at det her, det må man ikke, siger Camilla til Lasse.

Camilla Tved synes også, det lyder, som om Lasse Lund er kommet videre oppe i sit hoved. Men som hun siger, så har han et nervesystem, som reagerer på, hvornår noget er farligt. Og det, der typisk er farligt for børn, er at falde uden for fællesskaber.

Camilla Tved synes ikke, det er underligt, at Lasse Lund stadig er påvirket af de ting, der er sket i skolegården.

- Du ville være et unikt menneske, hvis du kunne lægge det helt fra dig, for vi har jo virkelig vores barndom med os, siger hun.

Læs også