https://imgix.femina.dk/media/f8bd2fcc08cb4ad98acbbd92606269b6.jpg
Krop & velvære

Kvinder lider oftere af musesmerter

30. marts 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Til gengæld gør de også mest for at komme smerterne i armen til livs

Museskader

Når man har et job, der kræver, at man sidder ved en computer dagen lang, kan det være svært at undgå arbejdsskader. Forkerte siddestillinger eller udstyr kan nemlig gøre stor skade.

Således må seks ud af ti erhvervsaktive kvinder, der bruger computere i arbejdet, kæmpe med museskader, som bl.a. kan forstyrre søvnen pga. ubehaget og smerterne. Og det er i højere grad kvinder end mænd, der bliver ramt af musesmerterne, viser undersøgelsen foretaget af Userneeds for Contour Design.

- Når man udsætter kvinder og mænd for samme fysiske belastning, ser vi typisk, at kvinder hurtigere overbelastes, fordi mænd er bygget stærkere fra naturens hånd.

Derfor er kvinder også mere tilbøjelige til for eksempel at blive ramt af musesmerter, siger fysioterapeut Jacob Nordholt Hansen, der i mange år har behandlet danskere med computerrelaterede smerter i sin klinik i Næstved.

Kan ikke undvære computeren i arbejdet

Kan ikke undvære computeren i arbejdet
Når man ser på tallene for mændene, er det under halvdelen, der har problemer med musesmerter.

Til gengæld er kvinder bedre til at gøre noget aktivt ved problemet. Mens kun 1 ud af 20 mænd bruger en ergonomisk mus, der er placeret centralt foran computeren for at lette på smerterne i armen, er det faktisk hver femte kvinde, der bruger den løsning.

For det er nemlig ikke en løsning at skære ned på computerforbruget. Ni ud af ti af de adspurgte kvinder mener ikke, det er realistisk at skære computerforbruget ned til under fire timer, som mange læger og eksperter anbefaler.

Her får du nogle gode råd til, hvordan du undgår musesmerter:

- Hav opmærksomhed på din arbejdsstilling og skift den ofte.

- Sørg for at holde små pauser fra computeren.

- Hav fokus på skrift- og skærmstørrelsen. Passer de dig?

- Vær egoistisk og indret din arbejdsplads, så den passer dig. Både i forhold til stol, skrivebord, computer, vippebræt mm.

- Få gode råd fra en arbejdsmiljøorganisation.

Få rabat på dit næste køb hos Conrad Elektronik, med en rabatkode. -Find din her klik her

Læs også