https://dk-femina-backend.imgix.net/media/article/1741-tena.jpg
Annonce
Krop & velvære

Kan du dele alt med dine veninder?

13. oktober 2017
ANNONCE
62 procent af alle kvinder, der oplever ufrivillig vandladning, taler ikke med nogen om det. Men vi skal bryde tabuer og dele erfaringer.

Er det en skrøne, at veninder kan snakke sammen om alt? Du ville sikkert fortælle din veninde, hvis du havde familieproblemer, udfordringer med sexlivet, eller du følte dig utilstrækkelig på dit arbejde. Mere end hver tredje kvinde over 35 år oplever oplever inkontinens på et tidspunkt i løbet af sit liv. Mere end halvdelen af alle, der oplever ufrivillig vandladning, taler ikke med nogen om det. Mange, fordi de synes, det er pinligt.

Du skal ikke være flov

Det er helt normalt at tisse lidt i bukserne. For de fleste kvinder sker det, når de nyser, griner, løber eller hopper. Det kaldes stressinkontinens, og du bør hverken føle, det er pinligt, eller at du er den eneste med problemet. Ufrivillig vandladning skal ikke være et tabu. Tænk bare på, at hvis halvdelen af alle kvinder rammes, sidder der helt sikkert flere af dine veninder med samme problem som dig. Vi skal tale med hinanden om det og bruge hinandens erfaringer – både for at aflive tabuet og for at finde de gode løsninger. For de er der heldigvis.

Lev, grin og knib

Blot et par minutters knibeøvelser om dagen kan reducere inkontinens markant – i flere tilfælde kan daglig træning af bækkenbunden faktisk få problemet til at forsvinde helt. Kom godt i gang trin for trin og få grinet tilbage på TENA.dk TIP Lav øvelserne, hver gang du venter for rødt lys, børster tænder eller står i køen i supermarkedet.

Du er ikke alene

69 % af kvinder i alderen 40-65 år oplever at dryppe eller tisse ufrivilligt. Heraf … Taler 82 % ikke med lægen om det, og 62 % slet ikke med nogen. Synes 59 %, det er pinligt. Og 18 % tror, det er deres egen skyld. KILDE: AUDIENCEPROJECT/EPINION

Bliv ved med at nyde livet

TENA tror på, at inkontinens ikke skal afholde dig fra at gøre alt det, du elsker. For at sikre, at du kan nyde livet fuldt ud, har TENA et bredt sortiment af trusseindlæg og bind med forskellig sugeevne, så du altid kan finde det produkt, der passer bedst til dine behov.
https://dk-femina-backend.imgix.net/1737-packs_0.jpg
https://dk-femina-backend.imgix.net/1741-tena-pack.jpg

Læs også