Intimsæbe – her er de bedste produkter til dit underliv
Krop & velvære

Intimsæbe – her er de bedste produkter til dit underliv

9. august 2023
Redaktionen
Foto: Unsplash
Intimsæbe kan hjælpe med at holde dit underliv i balance, men hvilken er bedst? Vi har samlet vores favoritter her, hvor vi desuden svarer på de mest gængse spørgsmål om intimsæbe.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Rigtig mange kvinder har på et eller flere tidspunkter i livet oplevet at have et underliv i ubalance – det være sig alt fra svamp til kløe og dårlig lugt.

Men lige præcis balance er det, en god intimsæbe kan bidrage med. Intimsæben er nemlig en mild og skånsom sæbe, du bruger til rens og vask af underlivet, og som genopretter pH-balancen i intimområdet. Derved kan du minimere risikoen for irritation.

Intimsæbe tilføjer fugt, virker mod lugt og giver dig generelt en ren fornemmelse. Men hvilken skal du vælge? Vi har samlet vores bedste bud.

Vores favoritter: De bedste intimsæber

Scroll ned for at læse længere anmeldelser af produkterne.

  • Bedste skånsomme intimsæbe

FemiWash fra Multi-Gyn

  • Bedste intimsæbe der modvirker lugt

Femi Daily fra Australian Bodycare

  • Bedste intimsæbe der opretholder balancen

Intimsæbe fra Vivag

  • Bedste sensitive intimsæbe

Økologisk Intim Skum Sæbe fra Kaerlig

  • Bedste parfumefri intimsæbe

Intimsæbe fra Ecooking

  • Bedste intimservietter

Intimservietter fra Matas Striber

Intimsæbe – her er de bedste produkter til dit underliv
Foto: Unsplash

Hvorfor skal jeg bruge intimsæbe?

Intimsæbe rengør og fjerner lugt i intimområdet og sikrer samtidig, at din normale intimbalance bevares. Vand, som du ellers vasker dig med, har en pH-værdi på 7, hvilket ikke er surt nok for mælkebakterierne i intimrådet. Intimsæben har i stedet en pH-værdi mellem 3,8 og 4,2, og kan derfor opretholde balancen i dit underliv. Med et underliv i balance har du mindre risiko for blandt andet svamp, kløe, svie, tørhed, irritation eller dårlig lugt.

Intimsæbe kan bruges af både mænd og kvinder.

Hvordan bruger man intimsæbe?

Du skal bruge intimsæbe til at vaske de ydre kønsdele. Du skal altså ikke vaske indvendigt! Din vagina er nemlig selvrensende, og der kommer intet godt ud af at ville hjælpe til med den del. Så hold dig til de ydre dele af intimområdet.

Brug intimsæben, når du er i bad. Skum den lidt op i hænderne, og påfør den i intimområdet – vær gerne grundig, så du undgår, at der samler sig bakterier i området, der kan føre til lugtgener. Skyl efter med lunkent vand. Intimsæben beskytter mod vandets hårdhed og skåner den sarte hud i området.

Hvor tit skal man vaske sig med intimsæbe?

Du bør vaske underlivet dagligt. Vasker du for hyppigt, kan den sarte hud i området bliver tør og dehydreret – vasker du omvendt for sjældent, giver du forskellige bakterier gode muligheder for at vokse. Så en gang om dagen er det anbefalede.

Intimsæbe – her er de bedste produkter til dit underliv
Foto: Unsplash

Hvad er forskellen på intimsæbe og normal sæbe?

pH-værdien er den afgørende forskel på intimsæbe og normal sæbe. Sæbe har en pH-værdi på omkring 9, og en så høj pH-værdi skaber ubalance i underlivet og kan medføre kløe eller tørhed. Vand har en pH-værdi på 7, hvilket er lidt bedre. Intimsæben er dog det absolut bedste valg, da den har en pH-værdi mellem 3,8 og 4,2, hvilket svarer til skedens pH-værdi. Intimsæbe hjælper derfor med at opretholde balancen i underlivet.

Skal jeg bruge intimsæbe eller intimservietter?

Intimsæben bør være dit førstevalg, men intimservietter kan fungere som en rigtig god backup, når du ikke har mulighed for at tage et bad. Det kan være efter træning, efter samleje eller på festival – der er flere situationer, hvor det kan være rart med en intimserviet i tasken for at føle sig ren.

Bedste skånsomme intimsæbe: FemiWash fra Multi-Gyn

Hvis der er ét sted på kroppen, der virkelig trænger til skånsom pleje, er det de intime dele. Heldigvis er FemiWash fra Multi-Gyn skabt til at pleje, rense og opfriske på mildeste vis samtidig med, at den reducerer eventuel kløe eller irritation i underlivet. Intimsæben er desuden parfumefri og baseret på naturlige ingredienser, hvilket gør den til den ideelle sæbe, hvis du leder efter et ekstra skånsomt intimhygiejneprodukt.

Du kan læse mere om FemiWash fra Multi-Gyn her

Bedste skånsomme intimsæbe: FemiWash fra Multi-Gyn

Du finder FemiWash fra Multi-Gyn lige her

Bedste intimsæbe der modvirker lugt: Femi Daily fra Australian Bodycare

Det er sjældent rart, når underlivet frigiver uønsket lugt. Femi Daily fra Australian Bodycare er skabt med det formål at lindre lugtgener fra skeden, men den har også en lang række andre fordele. Den både plejer, mindsker tørhed, lindrer kløe, beroliger og virker fugtgivende. Og så kan intimsæben desuden bruges af både mænd og kvinder, som ønsker at genoprette balancen i intimområdet, ligesom den også er ideel til dig, der har særligt sensitiv hud.

Bedste intimsæbe der modvirker lugt: Femi Daily fra Australian Bodycare

Du kan købe Femi Daily fra Australian Bodycare her

Bedste intimsæbe der opretholder balancen: Intimsæbe fra Vivag

Med en pH-værdi på 4, hjælper den milde intimsæbe fra Vivag med at opretholde en sund bakterieflora i underlivet på en yderst skånsom måde. Den parfumefri formel sørger for nænsom vask af intimorådet uden at forstyrre fugtbalancen eller irritere huden, og den er derfor et perfekt produkt til dig, der ønsker at opretholde en god balance i skeden på en mild og skånsom måde.

Du kan læse mere om Intimsæbe fra Vivag her

Bedste intimsæbe der opretholder balancen: Intimsæbe fra Vivag

Du finder Intimsæbe fra Vivag lige her

Bedste sensitive intimsæbe: Økologisk Intim Skum Sæbe fra Kaerlig

Noget af det allerbedste ved intimsæben fra Kaerlig er, at den består af 95 procent økologiske ingredienser. Derudover er den vegansk, ekstra skånsom og med en pH-værdi på 4, hvilket sikrer, at den ikke forstyrrer den naturlige bakterieflora i skeden. Det er derfor den helt intimsæbe til dig, der har et ekstra sensitivt underliv. Økologisk Intim Skum Sæbe er desuden blevet mærket med AllergyCertified, hvilket betyder, at den ikke indeholder allergifremkaldende stoffer.

Bedste sensitive intimsæbe: Økologisk Intim Skum Sæbe fra Kaerlig

Du kan købe Økologisk Intim Skum Sæbe fra Kaerlig lige her

Bedste parfumefri intimsæbe: Intimsæbe fra Ecooking

Intimsæben fra Ecooking kan alt det, man ønsker sig i god pleje til underlivet. Sæben er mild, skånsom, vegansk, dermatologisk testet, AllergyCertified og fri for parfume. Derudover indeholder den ingredienser som mælkesyre og inulin, der øger væksten af gavnlige bakterier, samtidig med at den opretholder skedens naturlige pH-værdi uden at udtørre det intime område. Med andre ord er det en af de helt store favoritter her på redaktionen.

Du kan læse mere om Intimsæbe fra Ecooking her

Bedste parfumefri intimsæbe: Intimsæbe fra Ecooking

Du finder Intimsæbe fra Ecooking lige her

Bedste intimservietter: Intimservietter fra Matas Striber

Trænger du til at rense de intime dele, mens du er på farten, er intimservietter en genial opfindelse til lige at have med i tasken. Intimservietterne fra Matas Striber ligger helt i top på vores favoritliste, fordi den parfumefri formel med mælkesyre sørger for at opretholde underlivets naturlige balance på mest praktisk vis. Derudover er servietterne både Svanemærket og Astma-Allergi Mærket, ligesom de også er veganske, og de er derfor den perfekte nødløsning til et friskt underliv på festivalen eller en lang kør-selv-ferie.

Bedste intimservietter: Intimservietter fra Matas Striber

Læs også