https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/januar/smerter-prim.jpg
Krop & velvære

Har du mange menstruationssmerter?

23. januar 2013
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
… Så er det måske dig, en række danske læger leder efter til et nyt forsøg med smertelindring. Lige nu søger de i hvert fald kvinder mellem 18-50 år, som vil hjælpe med at teste en ny form for smertestillende hormonring.

Hvad går forsøget ud på?
Danske læger undersøger lige nu effekten af en vaginal hormonring til kvinder med krampesmerter under menstruation. I forbin¬delse med forskningen har vi brug for en række kvinder i alderen 18 til 50 år, der vil hjælpe med at teste en løsning.
Hvis du bliver testperson, skal du teste brugen af en vaginalring, der indeholder hormonerne af typen østrogen og progesteron. Det er hormoner, du allerede naturligt har i kroppen.
Formålet med forsøget er at sikre, at vaginal¬ringen er sikker i brug, og at undersøge, om den effektivt kan dæmpe menstruationssmerter.

Hvem har de brug for?
Hvis du vil være testperson, skal du opfylde disse kriterier:

* Du skal være kvinde mellem 18 og 50 år

* Du skal lide af svære smerter og kramper under menstruation

* Du må ikke være gravid eller have planer om at blive det i forsøgsperioden

Forsøgets faglige personale vil desuden vurdere dit helbred ud fra flere sundhedsfaglige kriterier for at være sikker på, at du kan deltage.

Hvad indebærer forsøget?
Hvis du bliver testperson, får du forsøgsrelateret behandling af en forsøgslæge, og du får udleveret vaginalringe til brug i hele perioden. Da det er afgørende for forsøgets udfald, at du ikke bliver gravid i forsøgsperioden, skal du være villig til at bruge kondomer som prævention, mens du er med i forsøget.
Du bliver fulgt nøje gennem hele forsøgs¬perioden, og du vil løbende blive indkaldt til helbredsmæssige undersøgelser af krop og underliv. Hvis du bor langt fra klinik, får du betalt transporten til og fra undersøgelserne.

Vi anbefaler, at du taler forsøget igennem med din læge, før du melder dig, så du forstår, hvad det indebærer.

Du kan læse meget mere om forsøget på kvindertilkliniskforsoeg.dk

LÆS OGSÅ: Pernille Aalund: mærk efter, kvinde!

Læs også