Krop & velvære
30. juli 2012

Grøn te til knoglerne

Er du knogleskør, eller i risikogruppe for at blive det, så drik grøn te
Af: Rikke Goerlich
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/08/31/groen-te/groen-te-612x325.jpg

foto: Shutterstock

Ifølge ny forskning kan tre store kopper grøn te hver dag forbedre mineraltætheden i skelettet og reducere risikoen for brud.

Det aktive stof i den grønne te med det lange navn, epigallocatechingallate (EGCg), er med til at styrke de bendannende celler i knoglerne.

Husk at grøn te ikke må få kogende vand over sig, temperaturen på vandet skal være max 70 grader. Den nemme måde er at komme 1/3 koldt vand i dit krus, herefter lægge teen i, og til sidst hælde det kogte vand på. Drik helst teen uden for måltiderne; en times tid før eller efter du har spist.

LÆS MERE: Grøn te er godt for knoglerne, og almindelig te kan også forebygge huller i tænderne, læs mere her

Læs også