Krop & velvære

Te kan forebygge huller i tænderne

af Redaktionen 7. juli 2012
foto: Panthermedia
Det er ikke kun tandpasta, tandstikkere og tandtråd, der holder hullerne i tænderne væk

Man skal børste sine tænder, bruge tandtråd og tandstikkere, hvis man vil gøre, hvad man kan for at holde Karies og Baktus væk fra tænderne.Men det er ikke kun de almindelige tandpleje-rutiner morgen og aften, der er med til at passe på tænderne, og sørge for at der ikke kommer huller.LÆS MERE: Døjer du med dårlig ånde, så får du her et par gode råd, til hvordan du slipper af med den igen.

Hjælper ikke kun mod hullerne

Faktisk så ligger der undersøgelser der viser at hvis man drikker te hver dag reducerer man risikoen for at få huller i tænderne.Bonus er at te også kan reducere risiko for problemer med parodontose.- Te forsyner dig ikke bare med flour, som hærder tænderne og gør dem mere modstandsdygtige over for syreangreb, den indeholder også flavonoider og lignende stoffer, som både reducerer væksten af kariesbakterier og løsner bakterierne fra din tandbelægning, forklarer Ugebladet SØNDAGs faste ekspert Rikke Goerlich, der er uddannet phytoterapeut.LÆS MERE: Vil du prøve at lave din egen te, så får du her opskriften på en lækker te med mynte.

Hvilken farve skal teen have?

Hun forklarer fortsat, at grøn te synes at virke bedst, men både sort, rød og hvid te viser sig også at virke.Men der skal ikke bare et enkelt krus til om dagen.- Drik tre krus te om dagen, og husk at lade det kogte vand stå et par minutter, før du hælder det over teen. På den måde sikrer du bedst et højt niveau af de aktive stoffer. Undlad naturligvis sukker i teen og gurgl lidt i munden, inden du synker, siger hun.