Krop & velvære

Forfatter Anne Mette Kirk: "Min valuta er ikke, hvordan jeg ser ud, men hvordan jeg agerer. Det ville jeg gerne have indset tidligere"

af Missu Schneidermann 3. november 2020
Foto: Privat, PR
For den 40-årige forfatter handler velvære ikke om flotte krukker med cremer. Og Anne Mette Kirks billigste skønhedsfif? "Beskæftig dig med noget, du elsker! Passion giver dig røde blussende kinder, julelys i øjnene og en ingen-kan-stoppe-mig-attitude."
  Hvor lang tid bruger du på velvære hver dag? -Velvære handler for mig ikke kun om flotte krukker med cremer. Det er den første kaffe om morgenen, fornemmelsen af sved ned ad ryggen efter træning, eller når jeg cykler på min elskede elcykel fyldt med børn og skoletasker. Når jeg afslutter en roman, står den på fedtet hår, læsebriller og hættetrøje, men at forsvinde i en verden af ord er også ekstremt velvære for mig.   Hvad er fast inventar på dit badeværelse? - Det flydende kosttilskud Skin Lemonade, som skulle være godt for den indre glød. Inden bad tørbørster jeg kroppen, og som øjencreme, natcreme og highlighter bruger jeg Weledas Skin Food, som er dejligt billig. Året rundt bruger jeg La Roche-Posays solcreme med faktor 50, og på kinder, læber og øjenlåg bruger jeg Cream Blush fra Kjær Weis i farven Sun Touched.  

  Hvad er det dummeste, du har gjort ift. dit udseende? -At tro, at det for alvor betød noget. Min valuta er ikke, hvordan jeg ser ud, men hvordan jeg agerer, og hvad jeg bringer med til bordet. Det ville jeg gerne have indset tidligere.    Hvis du skal være pæn i løbet af nul komma dut? - Med et glattejern kan jeg lave fine bølger i mit hår. Det virker hver gang og tager under fem minutter.  
Billigste skønhedsfif? -Beskæftig dig med noget, du elsker! Passion giver dig røde blussende kinder, julelys i øjnene og en ingen-kan-stoppe-mig-attitude, som jeg synes er det allermest tiltrækkende i verden.   Hvilket produkt forstår du ikke? -Jeg er ret sikker på, at hvis jeg forsøgte mig med contouring, så ville det ende ud som ren farvelade og på ingen måde give den tilsigtede effekt.   Hvad ville du ønske, du havde vidst om skønhed, da du var yngre? —At skønhed ingen alder har. Jeg er fyldt 40 år, og selv om spejlet ikke lyver, så har jeg aldrig før følt mig så stærk, sund og smuk.  

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  Hvornår har du (ikke) makeup på? - De dage, hvor jeg sidder nedgravet i mit manus fra morgen til aften, der nøjes jeg med at rense min hud.   Hvad går dit velværebudget på? Og hvad er dit budget? —Som med alt andet i livet har jeg ikke et fast budget, men jeg prioriterer, hvor jeg får maksimalt ud af kronerne.