fiskeolie
Krop & velvære

Fiskeolie - derfor skal du tage det

8. juli 2016
af Stine Troense
Foto: Anders Schønnemann
Spiser du fed fisk mindst to gange om ugen, behøver du ikke at spekulere på at tage tilskud af fiskeolie. Men er du ikke vild med fisk, er det en god idé at tage et tilskud af fiskeolie dagligt. Det vil din krop og din hjerne takke dig for.

FISKEOLIE - DERFOR SKAL DU TAGE DET

Fødevarestyrelsen anbefaler dig at spise fisk mindst to gange om ugen. Gør du det, har du blandt andet mindre risiko for at få hjerte-kar-sygdomme, sammenlignet med personer, der sjældent spiser fisk. Kniber det med at få fisk på menuen flere gange ugentligt, kan et tilskud af fiskeolie være et alternativ.
Fiskeolie bruges som betegnelse for de fedtsyrer, der findes i fisk og skaldyr. Fiskeolie kaldes også omega-3-fedtsyrer. Det er livsnødvendige fedtsyrer, som blandt andet spiller en rolle for kroppens kredsløb, led og hjerne. Du kan tage fiskeolietilskud som kapsler eller i flydende form (der findes flere varianter, der er tilsat smag!). Indtil videre er der intet, der peger på, at den ene form for tilskud er sundere end den anden. Godt for det meste Fiskeolier har en dokumenteret effekt ved hjertesygdom og leddegigt. Og antages at nedsætte risikoen for eller lindre mange sygdomme, især sygdomme, der involverer inflammation, for eksempel åreforkalkning, blodprop, diabetes, demens, depression, gigt, astma, psoriasis, eksem og tarmbetændelse. Omega-3 er med til at lindre smerter, sænke blodtrykket samt reducere blodets fedtindhold. Omega-3-fedtsyren DHA udgør 20 procent af hjernens fedtstoffer og er vigtig både for hjernens opbygning og funktion (f.eks. dit humør og din hukommelse). Får du sure opstød af fiskeolie, så prøv at tage tilskuddet inden sengetid, eller prøv såkaldt ”anti”-opstødspiller. Vidste du, at ... Alle fiskeolietilskud, der sælges herhjemme, er tjekket for bl.a. tungmetaller og forharskning? Men der er forskel på mængden af fiskeolie i de enkelte præparater. Spørg for eksempel på apoteket eller i Matas, hvis du er i tvivl. Her kan du også få hjælp til, hvor meget fiskeolie du bør tage. TIP! Omega-3-fedtsyrer, der især findes i fede fisk og i fiskeolietilskud, findes også i alger, valnødder og hørfrø. Kilder: Netdoktor.dk, Altomkost.dk og Cancer.dk LÆS OGSÅ: Fiskeolie er et fantastisk kosttilskud. Det er der også flere andre vitaminer der er. Se med her
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_2.png

Læs også