https://imgix.femina.dk/media/3aef99aecf7e4443a93ff3080a4d7073.jpg
Krop & velvære

Feder dine sunde snacks?

4. oktober 2010
af SlankeDoktor
Foto: Shutterstock
Hvis din yndlingssnack hedder riskiks eller saltstænger, så skal du overveje kraftigt at nyde den med måde eller droppe den helt. Der findes nemlig ekstremt mange madvarer, der profilerer sig som sunde snacks - men som i virkeligheden er smækfyldt med sukker, salt eller fedt.

Vi har fundet 4 af de værste syndere blandt sunde snacks:

Yoghurt-is:

Du føler dig måske sundere, når du vælger frossen yoghurt i stedet for flødeis, og det er du egentlig også - du er bare ikke decideret sund.

Der findes nemlig mange yoghurt-is typer, som er fyldt med sukker og ikke ligefrem kan kaldes sunde snacks - så tjek deklarationen inden du pudser glorien!

Når du bliver rigtig mæt af det, du bliver, er det nemmere at holde den slanke linje. Læs her og få gode råd til slankemad der mætter

Riskiks:

De virker så sunde og lette. Problemet er bare, at enkelt kiks indeholder 40-50 kalorier, og stort set kun består af salt og tomme kalorier.

Myslibar:

Her har vi virkelig fat i en synder.

Det er muligt, at myslibarer er et sundt alternativ til en chokoladebar, men de fleste myslibarer er smækfyldt med sukker fra chokolade eller sirup, og indeholder meget lidt protein og få fibre. Myslibarer er langt fra sunde snacks.

Saltstænger:

Det er rigtigt, at saltstængerne er mindre fedende end chips.

Til gengæld er der så meget salt i en portion saltstænger (cirka 100-200 gram), at du allerede har fået 25 % af det anbefale daglige indtag, og det bør der ikke være i sunde snacks.

Lisa Bolting, Chefdiætisk på SlankeDoktor.dk tilføjer:

"De sunde snacks vi har listet op her, er alle det vi betegner som "bedre valg". Men begrænsningens kunst er altid det vigtigste, og det gælder også, selvom du måske ville vælge det sundeste alternativ, som er frugt.

Læs her, hvorfor du også skal holde igen med frugt som sunde snacks

Læs også