https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/03/10/fed-mad-spise-mere/fed-mad612x325.jpg
Krop & velvære

Fed mad får dig til at spise endnu mere

6. marts 2013
af SØNDAGs Sundhedspanel
foto: Panthermedia
En portion havregryn mættere mere end en burger selv om de to ting indeholder samme mængde kalorier. Det er fedtet der gør forskellen

De fleste er klar over at fed mad ikke er sundt og at man kan ende med at tage på, hvis man spiser for meget af det fede mad.

Men der er noget, der tyder på, at det ikke kun er det fede mad, der gør at vi bliver tykke.

LÆS MERE: Få 4 grunde til at din slankekur ikke virker.

Fedt forvirrer billedet

Når du spiser, bliver der sendt signaler fra maven, tarmen og leveren op til din hjernes appetitcenter, der regulerer den hårfine balance mellem, hvor meget du spiser, og hvor meget energi du forbrænder.

Vil du gerne skære ned på dit kcal.-indtag? Under artiklen får du 11 simple måder at spare 100 kcal.

- Noget tyder på, at når du spiser fedtholdig kost, spiser du mere og dermed flere kalorier, end hvis du spiser almindelig kost. Vores tarme er måske ikke i stand til at regulere eller fornemme, hvor mange kalorier der egentlig kommer ned i tarmen. Af samme årsag vil en skål havregryn mætte mere end en burgermenu med samme mængde kalorier, fordi havregryn indeholder mindre fedt i forhold til mængden af mad, lyder det fra SØNDAGs sundhedsekspert Anne W. Ravn, der er diætist.

LÆS MERE: Tab 1 kilo om ugen uden at gå rundt og være sulten. Få den effektive slankekur her!

Hendes råd er at du skal være opmærksom, når du spiser fedtholdig mad, hold igen og lad maden sætte sig, før du tager en ny portion. Så undgår du at indtage for mange kalorier, selv om maden er fed.

Læs også