Charlotte Bircow

Får hadbeskeder for sin krop: Charlotte Bircow vil gøre op med udskamning

29. juli 2022
af Anja Bruneskjold
Foto: Lars H. Laursen
Det er langt fra alle, der mener, at den 61-årige fitnessdronning bør vise sin krop frem på de sociale medier.

Et hurtigt kig på Charlotte Bircows Instagram-profil viser forskellige glimt af hendes hverdag. En hverdag, hvor hun selvfølgelig har forskelligt tøj på alt afhængigt af, hvad hun laver.

Nogle gange er det fotos, hvor hun er iført smarte suits, jeans og top, træningstøj eller en bikini.

Men hun oplever, at det at være iført bikini i sine instagram-opslag ikke er tilladt, hvis man har rundet de 61 somre, som Bircow gjorde for ganske nylig.

Til B.T. fortæller hun, at hun bruger de sociale medier til at promovere sig selv – blandt andet ved at optage små videoer på stranden.

– Jeg får at vide, at jeg er for gammel til at kunne tillade mig at vise mig i bikini eller shorts eller til at reklamere for mine cremer, fortæller Charlotte Bircow til B.T., der således med kommentarer udsættes for age shaming.

Det er desværre ikke, fordi hadbeskeder hører til sjældenhederne på de sociale medier, hvor vi i årevis har kendt til diverse former for bodyshaming. Men nu er det således særligt age shaming, som den garvede fitnessdronning udsættes for på de sociale medier.

I et opslag på Instagram sætter Bircow da også fokus på age shaming, når hun deler et foto af forfatter og tidligere tv-vært Suzanne Bjerrehuus, 74, og gemalen og erhvervsmanden Asger Aamund, 82.

– Ageshaming er et nyt ord/fænomen i SoMe verden. Tænk, at man ikke er stor nok som menneske til at anerkende, hvad de hver især har bedrevet. Rystende, lyder teksten til opslaget, hvor Charlotte Bircow desuden også viser en række kommentarer, som folk på sociale medier har skrevet til fotoet af parret.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

"Når et par virkelig ikke ældes med ynde", lyder en af beskederne.

"Aamund er enten dement eller rablende gal", lyder en anden.

Men heldigvis er Charlotte Bircow ikke ene kvinde om at ville gøre op med den shaming, der finder sted på de sociale medier:

– Hvor er det en trist og skammelig tone. Gad vide hvor mange af dem, som selv har/haft røven i klaskehøjde?, kommenterer tidligere "Go’ Morgen Danmark"-vært Tina Bilsbo.

Se Charlotte Bircows Instagram-opslag nedenfor.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.