https://imgix.femina.dk/media/article/traening_0.png
Krop & velvære

Du behøver ikke penge for at være lykkelig. Du kan nemlig træne dig til det

28. december 2020
af Benedicte Wessel-Holst, kk.no
Foto: Shutterstock
Et udenlandsk studie viser, at træning gør dig lykkeligere end penge, og at aktive mennesker har færre dage om året, hvor de føler sig triste. Måske vi skal trække i træningstøjet?

Synes du også, at det er hårdt at hoppe i træningstøjet og sætte gang i træningen?

Så måske lidt ”hardcore science” om, hvilke sundhedseffekter regelmæssig motion har for krop og sind kan hjælpe lidt på motivationen?

En forbløffende effekt på den mentale sundhed

Et stort studie om aktivitetsniveau og mental sundhed offentliggjort i det medicinske tidsskrift The Lancet viser, at regelmæssig motion har en nærmest forbløffende effekt på vores mentale sundhed.

Over 1,2 millioner amerikanere skulle blandt andet i undersøgelsen svare på, hvor mange gange de har følt sig syge på grund af for eksempel stress, depression eller følelsesmæssige problemer de sidste 30 dage.

Derudover blev de også spurgt ind til indkomst og fysisk aktivitet, hvor alt fra plæneklipning og børnepasning var inkluderet, og ikke kun klassisk træning som løb og styrketræning.

Gør dig lykkeligere end penge

Udover den store forskel, som fysisk aktivitet gør for vores velbefindende, fandt folket bag studiet ud af, at dem, der er aktive, havde det lige så godt som dem, der i gennemsnit tjener 160.000 kroner mere om året.

En tryg økonomi anses som god beskyttelse mod bekymring og uro, men endorfiner udløst af fysisk aktivitet, kan altså give samme effekt.

LÆS OGSÅ: Kan Beyonce få dig til at løbe hurtigere? Ja, viser nyt studie

Så er du en sofakartoffel, har du nok brug for en virkelig stor lønstigning, hvis du skal mærke den samme effekt, som træning giver.

Forskerne fandt også ud af, at sociale sportsaktiviteter havde en mere positiv effekt på den mentale sundhed end øvrige aktiviteter.

Men som med alt andet kan det også blive for meget af det gode, når vi taler om træning.

30-60 minutter, tre til frem gange om ugen viser sig at være den ultimative dosis af træning. Dem, der træner mere end tre timer om dagen, følte, at de havde det dårligere end dem, der blev defineret som inaktive.

Denne artikel blev oprindeligt bragt på KK.no.

Læs også