smile
Krop & velvære

Derfor bliver du glad af at smile

3. februar 2016
af Trille Frost
foto: Panthermedia
Det har terapeutisk effekt at smile. Hjernen opfatter det nemlig som glæde, når du trækker på smilebåndet – også selv om du ikke mener det, ifølge ekspert.

Prøv at tvinge et lille smil frem. Selv om det virker kunstigt til at begynde med, så udløser det at smile en reaktion i hjernens præfrontale cortex, som er hovedsæde for vores positive følelser.

– Uanset om smilet er ægte eller ej, så løfter det din sindsstemning, da det er selve aktiveringen af ansigtsmusklerne, der sender et signal til hjernen og udløser lykkehormoner, forklarer Michael R. Danielsen, chefpsykolog ved Psykiatrifonden.

7 fødevarer, der får dig til at smile smukt

At smile er også sundt for kroppen

Og når først det siger: Ding-ding-ding! i pandelapperne, så bruser de glade følelser gennem hele kroppen, og du får en velværefornemmelse, der bl.a. er dokumenteret som stressreducerende, styrkende for immunforsvaret og for at have antidepressiv virkning.

– Af samme grund er det rigtig godt, hvis du dagligt er opmærksom på, at du selv kan være medskaber af din egen lykke, selv om du måske ikke har følelsen som udgangspunkt. Derfor anbefaler jeg altid folk at huske disse tre elementer, der uvilkårligt får smilet frem: Gør mindst én ting om dagen, som du nyder eller synes er sjov, husk kærligheden, og ophold dig i trygheds- og tillidsskabende omgivelser.

7 tips til at få mere glæde og smile mere i din hverdag

Vidste du, at ...

- ét smil udløser samme følelse af belønning i hjernen, som hvis du fik op til 2.000 chokoladebarer i gave?

Kilde: The Untapped Power Of Smiling, Forbes.com

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_2.png

Læs også