https://imgix.femina.dk/media/d4d7e4ea47db4a15873e07e7a7dfcc15.jpg
Krop & velvære

Brystoperationen klares i ferien

25. maj 2011
af Julia schmiegelow
foto: all over press
Specielt sommerferien er højsæson for at få fikset bryster og balder

Når det bliver varmere i luften og badesæsonen nærmer sig, har landets plastikkirurger ekstra travlt med at gøre specielt kvinder smukkere.

Flere af landets privathospitaler melder nemlig over for alive.dk om stigende antal kunder til kirurgiske skønhedsbehandlinger, som f.eks. brystforstørrelse og fedtsugninger, op til og i ferier, med sommerferien som den mest populære.

Hos blandt andet AROS Privathospital og Nygart Privathospital har de op til og i ferierne ekstra travlt.

- Op til og i ferier som juleferien, påskeferien og specielt sommerferien er der hvert år øget aktivitet, siger ejer og speciallæge Jesper Nygart til alive.dk. Han forklarer det med, at vi ikke vælger at melde os syge fra arbejde i forbindelse med en sådan behandling.

- Det er af hensyn til arbejdet, at vi herhjemme vælger, at få foretaget skønhedsoperationen i ferien. I Sverige har man ikke sæsonudsving, da der er tradition for, at man sygemelder sig til en operation. Det er ikke alment accepteret, at gøre det herhjemme, vurderer han.

Vil være smukke om sommeren
At det er ekstra populært at blive opereret op til og i sommerferien skyldes, ifølge Jesper Nygart, at der i denne periode er ekstra fokus på kroppens udseende.

- At perioden op til og selve sommerferien er højsæson for plastikoperationer hænger formentlig sammen med, at jo mindre tøj du skal have på, jo mere opmærksom bliver du på, hvad du mangler. F.eks. vil vi have fedtsuget dellerne og have nogle pæne bryster, inden vi fører os i bikini, forklarer han.

Hårfjernelse om vinteren
Når det kommer til mindre kosmetiske behandlinger, som f.eks. hudbehandlinger, ser billedet dog anderledes ud.

- Hvornår det er populært at få foretaget en kosmetisk behandling afhænger af, hvad man skal have lavet. F.eks. får flest lavet hudbehandlinger som hårfjernelse om efteråret og om vinteren, da man ikke skal være i sollys i lang tid efter sådanne behandlinger, siger lægesekretær på AROS Privathospital Sanne Sølling.

Få mere viden om skønhedsoperationer på Oestrogen.dk.

Eller spørg Q´s kirurger til råds på Oestrogen.dk.

Læs også