https://imgix.femina.dk/media/article/1446_saadan_ser_de_perfekte_bryster_ud_art.jpg
Krop & velvære

Bryster: Sådan ser det perfekte par ud

13. november 2014
af Charlotte Hallbæck
Foto: Panthermedia og All Over
Vi foretrækker naturligt udseende bryster - med helt bestemte proportioner

En britisk undersøgelse publiceret i tidsskriftet Plastic and Reconstructive Surgery har nu kortlagt, hvilken type bryster, de fleste mennesker synes er pænest. Det skriver norske kk.no.

Testpersonerne i studiet, der inkluderede 1.315 tilfældige mænd og kvinder samt en gruppe plastikkirurger, fik vist billeder af fire forskellige par bryster og bedt om at vurdere, hvilke bryster, de mente var flottest.

LÆS OGSÅ: Fra silikone- og saltvandsbryster til fedttransplantation: Brystforstørrelser hitter

Resultatet viste, at flertallet foretrak bryster med proportionerne 45:55. Med det menes, at 45 % af brystet er at finde på oversiden af brystvorten, mens 55 % sidder nedenfor. Det vil sige dråbeformede bryster med lidt tyngde.

https://imgix.femina.dk/1446_saadan_ser_de_perfekte_bryster_ud_1.jpg

Sådan ser de perfekte bryster tilsyneladende ud - screendump fra kk.no

Fra runde implantater til dråbeformede

Brystundersøgelsen er blandt andet kommet i stand, for at plastikkirurger skal få mere viden om, hvilken slags brystform, der er mest populær.

For 10-20 år siden var de helt runde brystimplantater (som Pamela Anderson blandt andet var stor fan af) meget populære, men de giver en mere unaturlig form på brysterne, og i dag er det således de såkaldt anatomiske eller dråbeformede proteser, der er mest populære. De giver samtidig et mere naturligt og ægte udseende, skriver norske kk.no.

Fra a-skål til e-skål: Se Hollywoodstjernernes forvandlinger:

Galleri: Fra a-skål til e-skål - Hollywoodstjernernes forvandlinger

https://imgix.femina.dk/1446_saadan_ser_de_perfekte_bryster_ud_emily.jpg

Modellen Emily Ratajkowski er nærmest blevet verdensberømt på sine bryster, der er blevet udråbt til at være blandt verdens smukkeste par bryster. De er da også ualmindeligt velformede - selv står topmodellen fast på, at de er 100 % ægte.

Læs også