https://imgix.femina.dk/media/article/aldrig_mere_kur.png
Krop & velvære

Aldrig mere kur!

6. januar 2021
af Isabella Alonso de Vera Hindkjær
Foto: Nellie Møberg
LEDER: På femina kæmper vi for et mere mangfoldigt og nuanceret syn på kvindekroppen – og sundhed. Vi accepterer ikke, at kroppe, som ser ud på en bestemt måde, automatisk er bedre end andre, skriver chefredaktør Isabella Alonso de Vera Hindkjær.

Engang, for en del år siden, faldt jeg – tilfældigt – over den muligvis mest effektive kur i verden. Her kommer ”hemmeligheden”:

1) Ingen alkohol. Ingen natmad. Ingen social spisning. Stop med at gå ud, stop med at have det sjovt. Det begynder at boble ...

2) Tilsæt stress. Arbejd for meget, og bliv så presset, at du springer måltider over.

3) Marinér i et dysfunktionelt parforhold. Bliv i det alt for længe. Få dit hjerte knust. Og husk så …

4) Konstant selvkritik. Masser af det. Bag hele molevitten ved 210 graders elendighed. Server iskold.

Det var de fire trin, der henover nogle måneder gjorde, at jeg tabte mig meget. Jeg har aldrig været så tynd, usund og aldeles miserabel. Noget af det værste? Når folk sagde: ”Ej, hvor ser du godt ud.”

Det er januar, men hos femina finder du ikke noget ”slank-og-sund-tillæg”.

I stedet bringer vi interviews med 12 inspirerende kvinder, der alle har fundet deres egen vej gennem sundhedsjunglen. Nøgleordet? Balance.

Som sanger og Bagedyst-deltager Jasmin Gabay, der har haft en spiseforstyrrelse – men i dag er der, hvor der hjemme hos hendes familie sagtens kan være Nutella og en kæmpe slikskuffe, fordi hun også gerne vil give sin søn et naturligt og afslappet forhold til mad og krop.

På femina kæmper vi for et mere mangfoldigt og nuanceret syn på kvindekroppen – og sundhed.

Vi accepterer ikke, at kroppe, som ser ud på en bestemt måde, automatisk er bedre end andre. Og vi mener heller ikke, at sundhed kan reduceres til næringsstoffer, BMI og kondital.

LÆS OGSÅ: Ditte Okman: Det er fandeme rart at blive voksen og opdage, at kvindekroppen er sindssygt lækker

Sundhed handler i den grad også om glæde, selvkærlighed – om at leve et liv med plads til ja, livet.

Derfor siger vi: Aldrig mere kur – men hurra for sunde sind i glade kroppe. Hurra for rødbeder og Ritter Sport, hurra for halvmaraton og hele dage med sofa og Netflix (og ræk mig så slikskålen!)

Læs også