Sådan forebygger du forkølelse
Annonce
Krop & velvære

5 tips til at forebygge forkølelse

3. maj 2022
Annonce for GSK. Foto: Shutterstock
Døjer du også med forkølelsens evige tilbagevenden? Så kan du forsøge at forebygge den ved at følge disse tips.
OrtiCare

Vi glemmer at sætte pris på vores ubesværede vejrtrækning og frie luftveje – og det konfronteres vi med, hver gang forkølelsen pludselig rammer. Og drømmer os tilbage.

Selvom forkølelse ofte forbindes med de kolde vintermåneder, så kan den finde vej til din dine øvre luftveje hele året rundt – og i overgangene mellem sommer og vinter er vi måske særligt slemme til at glemme at klæde os ordentligt på, hvilket ofte resulterer i en omgang snue.

Når du bliver smittet med forkølelse, sker det gennem virus, der overføres fra en forkølet til en rask person – typisk gennem nys, hoste og håndtryk. Der findes over 100 forskellige forkølelsesvira, og derfor er det en tilstand, der har det med at vende tilbage gang efter gang.

Typiske symptomer er ondt i halsen, let feber, snue, tilstoppet næse og hoste – og generelt en følelse af at være sløj. Det er jo ikke ligefrem til at råbe hurra for, men heldigvis er der nogle ting, du kan gøre for at komme forkølelsen i forkøbet.

Her får du fem tips til at forebygge forkølelse.

1. Sov igennem

Et godt immunforsvar står øverst på listen, når det gælder om at forebygge forkølelse. Og et godt immunforsvar hænger blandt andet sammen med en god nats søvn. Hvis du sørger for at sove mindst syv timer hver nat, har du bedre chancer for at holde snuen for døren.

2. Få allergien under kontrol

Allergi er én af de ting, der hurtigt kan irritere næsen og få den til at løbe. Hvis du lider af eksempelvis støv- eller pollenallergi, kan du overveje at bruge næsesprayen OtriCare AloeVera, som hjælper næsens forsvar med at fungere korrekt, og som fjerner allergifremkaldende partikler som støv og pollen. OtriCare AloeVera er fremstillet naturligt af fortyndet saltvand og Aloe Vera, hvilket betyder, at du kan bruge den lige så ofte, som du har brug for det.

3. Pas på kropstemperaturen

En afkølet krop gør dig mere modtagelig over for forkølelse. Husk derfor at klæde dig ordentligt på – hele året. Særligt i overgangen mellem årstiderne er vi slemme til at glemme at tage nok tøj på. Om sommeren bør du også holde igen med de alt for lave temperaturer på aircondition, da de også kan køle kroppen meget ned.

4. Husk at bevæge dig

Motion er essentielt for immunforsvaret, så sørg for at bevæge dig i din hverdag, hvis du vil forebygge forkølelsen. Når du bevæger dig, løber blodet desuden hurtigere rundt i kroppen, hvilket hjælper de hvide blodceller med at bekæmpe infektioner.

5. Hold hænder og næse ren

Der sidder rigtig mange bakterier på hænderne, og forkølelse smitter ofte gennem håndtryk. Sørg derfor for at vaske hænder ofte, især før du spiser. Har du børn i institution er du helt sikkert også klar over, at de er små, tikkende bakteriebomber, så sørg for at de også efterlever god håndhygiejne.

Du kan også bruge OtriCare AloeVera næsespray til at hjælpe med at forebygge forkølelse. Den styrker næsens forsvar ved at holde næsehulen ren og fugtig, så den bedre kan filtrere små partikler væk. Hvis skaden allerede er sket, og næsen er blevet stoppet, kan den desuden skånsomt rense næsehulen og lindre irritation.

Kilder: Netdoktor.dk, sundhed.dk

OrtiCare næsespray

OtriCare AloeVera og OtriCare Barn. 50 ml.

OtriCare – næsespray til daglig brug

Næsen har en vigtig funktion ved at opvarme og fugte den luft, vi indånder, og filtrere de små partikler væk fra luften. Dermed beskyttes de nedre luftveje mod støv, irritation og tørhed. For at opretholde alle næsens funktioner er det vigtigt at holde næsehulen ren og fugtig.

OtriCare AloeVera kan understøtte næsens naturlige forsvar. Næsesprayen er fremstillet af naturligt, fortyndet saltvand, så du kan bruge den så ofte, du har brug for det. Den indeholder desuden Aloe Vera, der tilfører ekstra fugt til din irriterede eller ømme næse.

Der findes også en variant til børn uden AloeVera, som kan benyttes, allerede fra de er 2 uger. OtriCare Barn er velegnet til at rense næsen inden brug af næsesuger og kan bidrage til at opretholde næsens forsvar hos barnet og f.eks. forebygge infektioner og tilstoppet næse.

PM-DK-OTRI-22-00031

Læs også