opskrift
Krop & velvære

5 råd til gode snack-vaner

5. juli 2018
af Aller Media
Foto: Panthermedia.
Vi kender nok alle sammen den pludselige træng til at spise et eller andet - ofte gerne lækkert - mellem måltiderne. Men snacker vi for meget usundt, kan det hurtigt blive til mange ekstra kalorier. Derfor får du her fem tips til at snacke på en sund måde.

5 råd til at snacke på den sunde måde

1. Snak proteiner

Snack proteiner som f.eks. en lille portion yoghurt. En undersøgelse har bl.a. vist, at hvis du spiser en snack med et højt proteinindhold om eftermiddagen, kan du bedre kontrollere din appetit senere hen.

2. Prep og put i portioner.

Når du køber ind, så tænk fremad og køb snacks som f.eks. nødder, som du kan have med dig. Men sørg forinden for at fordele dine snacks i passende portioner, så du ikke ender med at spise 200 gram mandler (og dermed næsten 1.200 kcal).

LÆS OGSÅ: Få flere tips til at vælge de sunde snacks her

3. Snack råt

Når du skal vælge en snack, så gå efter noget, der er råt, som frugter, grøntsager, nødder, friskpresset grøntsagsjuice osv.

4. Vær tilstede

Når du snacker, så snack. Lad være med at lave alt muligt andet imens. Undersøgelser har vist, at vi har en tendens til at spise mere, hvis vi laver alt muligt andet imens.

5. Stil tørsten

Start med at drikke et glas vand. Mange af os har det med at forveksle tørst med sult, så find ud af, om det også gælder dig, inden du spiser.

Kilde: eatthis.com

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200.jpg

Læs også