https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/skoenhed/krop-og-velvaere/2013/04/1316-5-grunde-til-at-drikke-te/1316-drik-te-copy.jpg
Krop & velvære

5 gode grunde til at drikke te

22. april 2013
af Stine Okkelmo
Foto: Pantherstock
Alle typer te er sundt, og grøn te er bedst, men krydringen i chai latte hjælper mod forkølelse. Urte te er den bedste måde at hydrere på! Her får du 5 gude grunde til at drikke te

1. Slukker tørsten
At drikke te er en fin måde at holde væskeindtaget i balance på. Sammen med vand er usødet te (helst urtete) noget af det bedste til at slukke tørsten. Te med koffein dehydrerer ikke kroppen - til det er koffeinindholdet for lavt.

2. Styrker immunforsvaret
Grøn te er udråbt til at være superte. Den indeholder bl.a. et stof, som øger antallet af T-celler i kroppen, og de er vigtige for immunsystemet.

3. Kan beskytte mod hjerte-kar-sygdomme
Mindst tre kopper te om dagen kan bidrage til at reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Det er flavonoiderne i teen, som giver denne effekt, for de hjælper med at nedbryde fedtet i blodårerne.

4. Kan måske hjælpe mod kræft
Nogle mener, at te kan have en positiv indflydelse i kampen mod kræft. Flavonoiderne har i studier vist sig at angribe kræftceller.

5. Sænker blodtrykket
Tre kopper sort te om dagen kan sænke blodtrykket lidt

Ernæringsekspertens tips: Drik te og bliv vågen

Læs også